SOBOTNI KAOS

Uefa naročila neodvisno preiskavo kaosa pred finalom lige prvakov

Pregled bo opravil poslanec portugalskega parlamenta in nekdanji član ustanovnega odbora Svetovne protidopinške agencije.
Fotografija: Uefa je sprva sobotni kaos pri vstopu na stadion Stade de France v Parizu za finale lige prvakov pojasnila z velikim številom navijačev brez veljavnih vstopnic. FOTO: Kai Pfaffenbach, Reuters
Odpri galerijo
Uefa je sprva sobotni kaos pri vstopu na stadion Stade de France v Parizu za finale lige prvakov pojasnila z velikim številom navijačev brez veljavnih vstopnic. FOTO: Kai Pfaffenbach, Reuters

Evropska nogometna zveza (Uefa) je danes v izjavi za javnost sporočila, da je naročila neodvisno preiskavo glede dogajanja pred sobotnim finalom lige prvakov v Parizu.

»Uefa je naročila neodvisno poročilo o dogodkih okoli finala lige prvakov v Parizu v soboto, 28. maja. Celovit pregled bo preučil odločanje, odgovornost in vedenje vseh vpletenih strani, vključenih v izvedbo finala,« se je glasila izjava za javnost krovnega evropskega nogometnega organa, ki se je znašel na udaru kritik javnosti po sobotnem kaosu pred pariškim stadionom.

Pregled bo opravil Tiago Brandao Rodrigues, poslanec portugalskega parlamenta in nekdanji član ustanovnega odbora Svetovne protidopinške agencije.

Preberite še: 

image_alt
Real Madrid zmagal v Parizu: junak tekme Vinicius Junior

Uefa je sprva sobotni kaos pri vstopu na stadion Stade de France v Parizu za finale lige prvakov pojasnila z velikim številom navijačev brez veljavnih vstopnic. Francoska ministrica za šport Amelie Oudea-Castera je za kaos okoli lige prvakov okrivila predvsem angleške navijače. Od 30 do 40.000 ljudi je želelo na Stade de France brez ali s ponarejenimi vstopnicami, kar je bil povod v varnostne težave. Francoska policija je sporočila, da je aretirala 105 oseb, 238 je bilo v neredih lažje poškodovanih.

Preberite tudi: 

Finale lige prvakov se je sicer začel z več kot polurno zamudo. Organizatorji so sprva na semaforju kot razlog za zamudo navedli varnostne razloge, nato pa je bilo rečeno, da gre za prepozen prihod navijačev.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije