URESNIČIMO SANJE

Trije slovenski športniki z Dončićem vred naročili maske, te so že na poti v Slovenijo

Objavljeno 04. april 2020 19.55 | Posodobljeno 04. april 2020 22.44 | Piše: STA, Ma. M.

Fundacija Uresničimo sanje na pomoč slovenskemu zdravstvu.

Zaščitne maske so trenutno najbolj zaželene v Sloveniji. FOTO: Leon Vidic, Delo
Vsi trije člani fundacije Uresničimo sanje, košarkar Luka Dončić, nogometaš Jaka Bijol in hokejist Robert Kristan, so hvaležni vsakemu posebej, ki je prispeval po svojih zmožnostih. »Odločili smo se, da bo šel denar za nakup mask z visoko zaščito FFP3, ki jih v Sloveniji primanjkuje. Maske so naročene, plačane in na poti v Slovenijo,« so sporočili.

Dobrodelna fundacija Uresničimo sanje zbira denar za dober namen, člani fundacije si želijo pomagati otrokom iz socialno šibkejših družin, da bi se lahko ukvarjali s športom, ki jih veseli in za katerega pokažejo nadarjenost.

A v obdobju pandemije novega koronavirusa gre prvi nakup za pomoč slovenskemu zdravstvu, so sporočili iz fundacije. Maske so naročene, plačane in že potujejo v Slovenijo. »Vsi si želimo, da prispejo v najkrajšem mogočem času in brez zapletov,« so še sporočili iz fundacije.

»Pozdravljena, Slovenija! Čeprav me ni tam z vami, mislim na vas. Po nekaj dnevih zbiranja denarja smo se odločili za prvi nakup, s katerim bomo pomagali slovenskemu zdravstvu. Kupili smo najbolj iskane in cenjene maske z najvišjo stopnjo zaščite FFP3. Rad bi se zahvalil vsakemu posamezniku, ki se je odločil pomagati, in seveda: ostanite doma!« pa je iz Dallasa v ZDA sporočil mladi slovenski košarkarski zvezdnik Dončić.
Kljub novim dobavam opreme pomanjkanje
Tudi po dobavi zaščitne opreme v preteklih dneh stanje ni bistveno boljše, je za STA ocenil poveljnik civilne zaščite Srečko Šestan. »Gre za pokrivanje rednih potreb, zalog si še ne moremo ustvarjati,« je poudaril. Interesenti, kot so podjetja, zaščitne opreme tako še ne bodo mogli prejeti.

Kot je pojasnil Šestan, bodo v ponedeljek znova odločali o prioritetah pri razdeljevanju zaščitne opreme na osnovi stanja zalog in napovedanih novih dobav. Podrobnih informacij o prihodnjih dobavah sicer še nima.


Preberite še:
IZ MINUTE V MINUTO: V domovih za starejše že 195 okuženih oskrbovancev
Janša: Tega dodatka pri aprilskem izplačilu ne bo
Virus ne izbira, umrl je petletni otrok

Zbiranje sredstev sicer še ni končano. Vse donacije, ki bodo prispele na račun fundacije Uresničimo sanje do 30. aprila, bodo namenjene izključno slovenskemu zdravstvu, so še sporočili iz fundacije. Vsi, ki so pripravljeni pomagati, to še vedno lahko storijo z nakazilom na TRR fundacije ali s sporočili SMS.
Deli s prijatelji