TRAGEDIJA

Tragedija v družini nogometnega asa

Trenerjeva hči izgubila boj z rakom. Prekinil kariero, da bi ji pomagal.
Fotografija: Xana je očka pogosto spremljala na tekmah.
Odpri galerijo
Xana je očka pogosto spremljala na tekmah.

BARCELONA – Svet nogometa je zavit v črno in pretresen od krute usode, ki je doletela družino nekdanjega nogometaša in trenerja Barcelone Luisa Enriqueja. Ta je v torek sporočil, da je njegova devetletna hči Xana izgubila boj z zahrbtno boleznijo. Deklica z velikimi rjavimi očmi in lasmi, spletenimi v kitke, ki je na tekmah spremljala svojega slavnega očeta, je umrla za kostnim rakom.
Družino Enrique je doletela velika izguba. FOTO: Instagram
Družino Enrique je doletela velika izguba. FOTO: Instagram

»S teboj smo, bodi močan,« je Luisu sporočil zvezdnik Barcelone Lionel Messi, na twitterju se je oglasil predsednik nogometnega kluba Barcelona Josep Maria Bartomeu. »Podpiramo @luisenrique21, sočustvujemo z njim, njegovo ženo in vso družino v tem bolečem času,« je med drugim zapisal. Odzval se je tudi španski teniški zvezdnik Rafael Nadal, ki je dejal, da si ne more predstavljati bolečine, s katero se spopada družina.


Oglasil se je tudi hrvaški branilec Real Madrida Luka Modrić: »Zelo žalostno je izvedeti tako strašno novico. Moje sožalje Luisu Enriqueju in njegovi družini.« Sožalni tvit je nogometnemu trenerju namenil tudi španski premier Pedro Sanchez.
Pred boleznijo je bila izjemno živahen otrok. FOTO: Twitter
Pred boleznijo je bila izjemno živahen otrok. FOTO: Twitter

Enrique se je Xani v torek na spletu poklonil s srce parajočo objavo. Opisal jo je kot »zvezdo, ki vodi njegovo družino«. Razkril je, da je pet mesecev bila hudo bitko z osteosarkomom. Enrique in njegova žena ​Elene Cullell imata še 19-letnega sina Paca in 18-letno hčerko Siro. Enrique se je junija letos poslovil od svojega trenerskega stolčka, da bi lahko skrbel za bolno hčerko. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije