ARGENTINSKI NOGOMETAŠ

To so bile zadnje besede legende vseh legend, preden je za vedno zatisnil oči

Pred smrtjo se je Diego Maradona pogovarjal s svojim nečakom.
Fotografija: V Neaplju se zbirajo v spomin na Maradono. FOTO: Yara Nardi, Reuters
Odpri galerijo
V Neaplju se zbirajo v spomin na Maradono. FOTO: Yara Nardi, Reuters

Argentinska nogometna legenda Diego Armando Maradona je, kot smo poročali, umrl v sredo zaradi srčnega zastoja. Maradona je bil v začetku meseca operiran na možganih zaradi krvnega strdka, 11. novembra je bil odpuščen iz bolnišnice, kjer je ostal dlje, kot so pričakovali, saj so se pojavile težave zaradi abstinenčne krize.

V sredo je umrl na svojem domu, pred tem je še govoril z nečakom. Ko je prišel v pritličje hiše na zajtrk, je dejal nečaku, da ga zebe in: »Slabo se počutim.« Potem pa se je vrnil v posteljo v svojem domu v Buenos Airesu. Nekaj pred poldnevom po argentinskem času ga je v našla medicinska sestra in poklicala reševalce. A ni mu bilo več pomoči.

Argentinski predsednik Alberto Fernandez je razglasil tridnevno žalovanje. »Pripeljal si nas na vrh sveta. Delal si nas neizmerno srečne. Bil si največji med največjimi,« je twittnil predsednik. »Hvala, ker si obstajal. Pogrešali te bomo.«

Po svetu za Maradono žaluje na tisoče ljudi, predvsem v Buenos Airesu in Neaplju so se na ulicah zbrale množice v čast velikana med nogometnimi velikani.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije