UPA NA BRON

To pred veliko sobotno tekmo napoveduje oče Luke Dončića (FOTO)

Saša Dončić: Verjamem, da se bodo fantje iz Tokia vrnili z bronom.
Fotografija: FOTO: Sergio Perez, Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Sergio Perez, Reuters

Oče Luke Dončića Saša je že po kvalifikacijskem turnirju za OI v Kaunasu napovedal, da bo Slovenija v Tokiu osvojila medaljo. Čeprav ga je polfinalni poraz s Francijo močno prizadel, je še vedno trdno prepričan, da se bodo fantje z Japonske vrnili z bronom. »Po tekmi s Francijo sem se slišal z Luko in drugimi fanti. Čutil sem njihovo hudo razočaranje, bolečino, a vsem sem povedal enako. Obstajajo porazi, ob katerih se na koncu zaveš, da nisi naredil vsega, kar bi lahko. Da nisi poskusil ali pokazal svojega maksimuma. So pa tudi takšni porazi, kot je bil s Francijo, ko so malenkosti, centimetri in sreča določili zmagovalca,« je v pogovoru za STA povedal Saša.

Preberite tudi: 
image_alt
Bombica iz lige NBA: V Slovenijo prihajajo Dončićevi šefi


 

Verjamem, da se bodo fantje z Japonske vrnili z bronom


»Žal se nam ni izšlo. Zmanjkalo nam je 20 centimetrov, predvsem pa ne smemo pozabiti, da smo igrali proti odlični ekipi z izkušenimi posamezniki, ki so na koncu naredili razliko. Nicolas Batum je eden ključnih članov moštva LA Clippers in njegova izjava po tekmi, da je bila zanj to poteza kariere, zgovorno priča, kako pomembna je bila tista blokada. Tako kot selektor Sekulić sem si večkrat pogledal zadnjo akcijo in nimam nič dodati. Mislim, da je bila izpeljana maksimalno dobro. Luka je naredil vse, da je Prepelič prišel do možnosti za koš, a žal nam je Batum ukradel sanje.

Preberite še: 
image_alt
Oglasil se je Klemen Prepelič in povedal, kako hudo mu je



Čeprav so fantje razočarani, se zavedajo, da imajo pred seboj popravni izpit in da se lahko z eno dobro predstavo vpišejo v zgodovino. Bronasta medalja ni bistveno drugačna od srebrne, če ne drugače, tekmovanje zaključiš z zmago.«
 

Sobota nov dan, nova priložnost


»Ključno bo, da fantje pozabijo na tekmo s Francijo. Vem, da je to težko, a hkrati vsi vemo, da smo na olimpijske igre prišli po medaljo. Košarkarsko smo boljši od Avstralije, psihološki moment pa ni na naši strani. Avstralija je bolj ali manj pričakovala poraz z ZDA, mi pa smo bili le za korak oddaljeni od finala,« meni Saša.
FOTO: Brian Snyder, Reuters
FOTO: Brian Snyder, Reuters

»Fantje se zavedajo, da je poraz sestavni del športa. Treba je arhivirati tekmo s Francijo in razmišljati, da je sobota nov dan, nova priložnost. Prepričan sem, da bo znal strokovni štab reprezentance ustrezno spočiti igralce, jih motivirati in pripraviti za nov boj. Hkrati vem, da ne bomo vrgli mimo devet prostih metov, da ne bomo tako slabo metali za tri točke ali pa da Luka ne bo zgrešil petih metov s strani.«


 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije