SMUČANJE

Tino prepeljali v bolnišnico, bo morala pod nož?

Iz Nemčije ne prihajajo nič kaj obetavne vesti: strgane križne vezi Tine Robnik.
Fotografija: Fotografija je simbolična. 
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. 

OFTERSCHWANG – V nemškem Ofterschwangu je bil na sporedu predzadnji veleslalom za svetovni pokal alpskih smučark. Prve vožnje ni končala Slovenka Tina Robnik, ki je padla takoj na začetku in utrpela poškodbo kolena.

Potem ko ji je na prelomnici vzelo smučko in je izgubila ravnotežje, je padla na bok ter nekaj časa drsela po strmini. Da je s slovensko tekmovalko nekaj narobe, je bilo očitno, ko po padcu ni takoj vstala, nepremično je obležala na snežni površini, zdravstvena služba pa jo je po posredovanju odpeljala z reševalnimi sanmi.

Zaradi padca Robnikove, ki je nastopila s startno številko 18, so za nekaj časa prekinili tekmo. Po padcu se je 26-letna tekmovalka držala za koleno. Že sam televizijski posnetek je pokazal, da bi si lahko tekmovalka poškodovala koleno.

Črne napovedi so se uresničile. Tino Robnik so takoj po padcu s helikopterjem prepeljali v bolnišnico. »Magnetna resonanca, ki so jo opravili v bolnišnici Immenstadtu, je pokazala, da gre za strgano sprednjo križno vez v levem kolenu. Tina bo odpotovala domov, v ponedeljek zjutraj pa ima pregled pri dr. Anžetu Kristanu, kjer se bodo odločili za postopke nadaljnjega zdravljenja,« je sporočila tiskovna predstavnica Smučarske zveze Slovenije Špela Pretnar.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije