SPREGOVORILA TUDI O VELIKI TEKMICI

Tina Maze razkrila, kako se Lindsey Vonn odziva na njena sporočila

Črnjanka ima še vedno fotografijo Vonnove na hladilniku.
Fotografija: Tina Maze, najuspešnejša slovenska alpska smučarka. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Tina Maze, najuspešnejša slovenska alpska smučarka. FOTO: Jure Eržen, Delo

Tina Maze tudi po športni upokojitvi ostaja najuspešnejša slovenska alpska smučarka. Nekdanja kraljica belih strmin je za Delo spregovorila o življenju po koncu kariere, spomnila pa se je tudi nekaterih trenutkov s svoje bogate športne poti. Odgovorila je na vprašanja o nekaterih nekdanjih tekmicah, tudi o Američanki Lindsey Vonn, ki je svojo športno pot sklenila konec lanske sezone.

Tina še vedno drži rekord po osvojenih točkah v sezoni. V zimi 2012/13 je osvojila ogromnih 2.414 točk in podrla rekord, ki ga je sezone prej postavila Vonnova z 2.000 točkami. V tisti sezoni se je med njima razvilo spoštovanje, pravi Tina, a dodaja, da Vonnova, katere fotografijo ima še vedno na hladilniku, »nikoli ni sprejela in tudi ne bo, da smo jo takrat premagali. Nikoli ni priznala, da sem bila boljša, čeprav sem bila.« Pravi, da ji včasih kaj napiše, a odgovora ni.

Kaj vse je še povedala Črnjanka, tako o Vonnovi kot o drugih tekmicah in življenju vrhunskega športnika, lahko preberete v Delovem intervjuju.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije