VZNEMIRJUJOČE

Srhljivo: poglejte, kaj je Kobeju napovedal že leta 2012

Nekateri so prepričani, da je tvit ponarejen, a drugi poudarjajo, da to ni mogoče.
Fotografija: Prizorišče nesreče, kjer je umrl Kobe Bryant. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Prizorišče nesreče, kjer je umrl Kobe Bryant. FOTO: Reuters

Ko se je razširila novica o smrti Kobeja Bryanta (41), njegove hčerke Gianne (13) in še sedem drugih v nesreči letala v hribovitem predelu Calabasasa nedaleč od Los Angelesa, so se številni navijači in občudovalci petkratnega prvaka lige NBA in dvakratnega zlatega olimpijskega košarkarja nanj spomnili s spontanim izlivom čustev. Enemu najboljših košarkarjev vseh časov so se poklonili tudi številni znani; nekateri so se spominjali trenutkov, preživetih z njim, drugi pa so izbrskali Kobejeve stare intervjuje. Luč sveta pa je ugledal tudi tvit iz leta 2012, ki je številne vznemiril.
 
Preberite tudi:
Dončić strmel v prazno, nato se je zlomil in zajokal (VIDEO)
To so Bryantovi zadnji trenutki, na dan prihajajo obrazi žrtev (VIDEO)
Znane grozljive podrobnosti smrti Kobeja Bryanta (VIDEO)
Strti zvezdnik ni mogel skriti solz: Kobe je bil nesmrten (VIDEO)

14. novembra 2012 je uporabnik twitterja z uporabniškim imenom @dotNoso pisal o Kobejevi smrti. Tvit je celo pravilno napovedal, da bo košarkar umrl v helikopterski nesreči. »Kobe bo na koncu umrl v helikopterski nesreči,« je tvitnil. Zaradi srhljive natančnosti napovedi so zdaj številni prepričani, da je nekdo »ponaredil« tvit, a so drugi kmalu poudarili, da kaj takega na twitterju ni mogoče, češ da ne omogoča opcije editiranja tvitov, da bi lahko spremenil datum in prikazal, kot da je napoved tvitnil pred dobrimi sedmimi leti.



Drug uporabnik pa je omenil članek iz Business Insiderja, objavljen dan pred tvitom s srhljivo napovedjo, in tako nakazal, da bi bil tvit lahko odziv na ta članek z naslovom Kobe Bryant moštvenega kolega k zdravniku odpeljal s helikopterjem. V članku med drugim omenjajo, da je Kobe s helikopterjem pogosto letel po opravkih, da bi se tako izognil gostemu prometu v Los Angelesu. Z njim se je pogosto peljal tudi na tekme Lakersov v Staples Centru iz svojega doma v Orange Countyju in se tako izognil dveurni vožnji z avtom.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije