KRANJSKA GORA

Srebrni Žan Kranjec na sprejemu: Priznam, da je občutek dober (FOTO)

Olimpijski komite Slovenije (OKS) je danes v Kranjski Gori pripravil še zadnjega od sprejemov za slovenske udeležence v nedeljo končanih zimskih olimpijskih iger v Pekingu.
Fotografija: FOTO: Voranc Vogel
Odpri galerijo
FOTO: Voranc Vogel

Olimpijski komite Slovenije (OKS) je danes v Kranjski Gori pripravil še zadnjega od sprejemov za slovenske udeležence v nedeljo končanih zimskih olimpijskih iger v Pekingu. Ob preostalih športnikih, ki so se iz kitajske prestolnice vrnili med zadnjimi, je bil najglasnejšega pozdrava deležen srebrni smučar Žan Kranjec.

Kranjcu so se na odru pridružili še Miha Hrobat, Andreja Slokar in Tina Robnik, s katerimi se je še zadnji dan iger boril za čim višja mesta na ekipni tekmi, a so jim na poti že v drugem krogu stali poznejši olimpijski prvaki Avstrijci.

Zbranim povabljencem in tokrat zaradi sprostitve epidemičnih ukrepov prvič tudi ostalim ljubiteljem športa je v Kranjsko Goro na ogled prinesel srebrno medaljo. »Vesel sem, da sem na najpomembnejši tekmi pokazal svoje najboljše smučanje. S tem so se mi uresničile sanje, saj sem si v preteklosti že kdaj predstavljal, kako bi bilo imeti medaljo okoli vratu. Priznam, da je občutek dober,« je povedal.

FOTO: Voranc Vogel
FOTO: Voranc Vogel

Posebno priznanje sta na današnji prireditvi prislužili biatlonka Polona Klemenčič in reprezentančna fizioterapevtka Ula Hafner, ki jima je predsednik Slovenske olimpijske akademije in častni član Evropskega združena za fair play Miro Cerar podelil nagrado za fair play.

Na mešani štafetni tekmi je namreč Klemenčičeva opazila, da je prvi zvezdnici biatlona v Pekingu, Norvežanki Marte Olsbu Roeiseland, s puške odpadel diopter. Hafnerjeva je nekako prišla do njega in ga dostavila norveški ekipi, ki je pozneje postala olimpijska zmagovalka.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije