ČLOVEKOLJUBNOST

Srčna olimpijka podarila medaljo

Izkupiček namenila zdravljenju osemmesečnega Miloszka. Kupec ji je srebro vrnil.
Fotografija: Medalja je le spominek, denar pa lahko reši življenje, je povedala Poljakinja.
Odpri galerijo
Medalja je le spominek, denar pa lahko reši življenje, je povedala Poljakinja.

Na nedavnih olimpijskih igrah v Tokiu si je uresničila sanje, okoli vratu si je po dolgoletnem trudu končno nadela kolajno. V metu kopja je osvojila srebro, a ga ni prav dolgo obdržala pri sebi. Kmalu po vrnitvi v domovino je Poljakinja Maria Andrejczyk odličje prodala v sklopu dobrodelne akcije in otroku rešila življenje.

Letos je končno dosegla odličje. FOTOGRAFIJI: Twitter
Letos je končno dosegla odličje. FOTOGRAFIJI: Twitter
Dojenček Miloszek se je rodil s hudo srčno napako, njegova družina pa si ne more privoščiti naprednega zdravljenja v ZDA, za kar bi potrebovali okoli 340.000 evrov. Maria, ki je tudi sama premagala hudo bolezen, je sprožila spletno kampanjo in premožnemu kupcu ponudila simbol dosežka športne kariere, srebrno kolajno, zanimanje pa je bilo neverjetno, pojasnjuje 25-letnica, ki je bila na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru za dva centimetra prekratka za zlato. A kot poudarja, medalja je le spominek, na katerem se nabira prah, z denarjem pa lahko nekomu rešiš življenje. Ponudbe so začele deževati takoj po objavi, nazadnje je zmagal kupec, ki je za Marijin zgodovinski dosežek odštel 44.000 evrov! Atletinja je ves izkupiček nemudoma posredovala staršem malega Miloszka v upanju, da bo otrok kaj hitro lahko poletel čez lužo na operacijo, ki mu bo rešila življenje in zagotovila zdravo prihodnost. Za osemmesečnega dečka so do zdaj na Poljskem zbrali že skupno 165 tisočakov, velik delež pa so prispevali starši ubogega Kubusa, ki pomoči žal ni dočakal.

Kot rečeno, je tudi Maria preživela hudo zdravstveno preizkušnjo: pred tremi leti je zbolela za kostnim rakom, po zahtevnem in dolgotrajnem zdravljenju pa je znova zakorakala na športno pot in dosegla zvezde. Njeni srčnosti se klanja vsa Poljska, spet pa se je potrdilo, da se dobro z dobrim vrača: kot se je izkazalo, je njeno odličje kupila domača živilska veriga Zabka, ki je prispevala radodaren znesek za srebro, to pa vrnila olimpijski junakinji.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije