SLOVO VELIKANA

Srce parajoči posnetek Kobeja in njegove hčere (VIDEO)

Posnetek je nastal dober mesec pred njuno smrtjo.
Fotografija: Gianna je umrla skupaj s svojim očetom Kobejem. FOTO: Usa Today Sports/Reuters
Odpri galerijo
Gianna je umrla skupaj s svojim očetom Kobejem. FOTO: Usa Today Sports/Reuters

Po šokantni novici, ki je svet športa zavila v črno, o tragični smrti košarkarske legende Kobeja Bryanta in njegove hčere, prav tako nadarjene košarkašice, 13-letne Gianne, ki sta skupaj še s sedmimi ljudmi umrla v helikopterski nesreči v hribovitem območju Calabasasa v Kaliforniji, so se kmalu začeli vrstiti odzivi številnih znanih, oboževalci legende Lakersov so v solzah.
 
Preberite tudi:
Znane grozljive podrobnosti smrti Kobeja Bryanta (VIDEO)

Na spletu je zakrožil ganljivi videoposnetek, nastal 21. decembra lani v New Yorku na tekmi med Brooklynom in Atlanto, ko so kamere ujele Kobeja, kako Gianni razlaga male skrivnosti velikih košarkarskih mojstrov.



Kaže, da je Gianno prav njena ljubezen do košarke na koncu stala življenje. Helikopter je bil namreč namenjen na košarkarsko akademijo Mamba, kjer je Gianna trenirala.

Gianna in njena starejša sestra Natalia sta bili prisotni, ko je njun oče leta 2010 še zadnjič osvojil naslov prvaka lige NBA. FOTO: Reuters
Gianna in njena starejša sestra Natalia sta bili prisotni, ko je njun oče leta 2010 še zadnjič osvojil naslov prvaka lige NBA. FOTO: Reuters
Gianna je šla uspešno po očetovih stopinjah, pred tedni si je z očetom ogledala tudi tekmo, na kateri je blestel Luka Dončić, po koncu dvoboja pa sta se Kobe in Gianna tudi fotografirala s slovenskim asom. Luka je tedaj razkril, da je Kobe z njim spregovoril nekaj slovenskih besed, ki se jih je naučil, ko je bil njegov soigralec pri Lakersih Saša Vujačić.

Kobe je bil eden najboljših košarkarjev vseh časov. Vseh 20 let profesionalne kariere je igral za Lakerse in z njimi petkrat osvojil ligo NBA (2000, 2001, 2002, 2009, 2010), z ameriško reprezentanco pa je bil je dvakrat olimpijski prvak (2008, 2012).

Enkrat je bil izbran za najboljšega igralca lige NBA (2008), dvakrat pa je bil tudi prvi strelec lige. Kar 18-krat je nastopil na tekmi vseh zvezd. Košarkarsko kariero je končal leta 2016 s spektakularno tekmo in zmago proti Utahu, ko je dosegel kar 60 točk.

Pri 34 letih in 104 dneh je postal najmlajši igralec v ligi NBA s 30.000 doseženimi točkami, dan pred smrtjo pa ga je na tretjem mestu lestvice najboljših strelcev lige prehitel LeBron James. Prav tvit, v katerem je pohvalil Jamesa, je bil Kobejev zadnji. Z njim je še zadnjič pokazal tudi, kako velik človek je bil.



Kobe in njegova žena Vanessa, s katero sta bila poročena od leta 2001, sta imela štiri hčerke. Najstarejša, Natalia se je rodila leta 2003, svoj 17. rojstni dan je praznovala teden dni pred nesrečo, v kateri je izgubila očeta in sestro. Gianna se je rodila maja 2006, Bianka leta 2016, Capri pa je na svet prijokala junija lani.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije