ODBOJKARJI

Sprejem srebrnih junakov (VIDEO)

Že tretjič se jim je zlato za las izmuznilo iz rok, a vseeno smo na njih izjemno ponosi.
Fotografija: Sprejem odbojkarjev. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo
Odpri galerijo
Sprejem odbojkarjev. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo

Dopoldne so se v domovino vrnili naši junaki, člani slovenske moške odbojkarske reprezentance, ki je na evropskem prvenstvu v Katovicah osvojila srebrno medaljo. Po kosilu s predsednikom Odbojkarske zveze Slovenije Metodom Ropretom bodo ob 17. uri stopili pred navijače na Kongresnem trgu v Ljubljani, kjer so jim pripravili sprejem.  

Kapetan Tine Urnaut se je zahvalil navijačem, ki so se zbrali na Kongresnem trgu in pred malimi zasloni. »Malo smo razočarani, a po nekaj dneh bomo dojeli, kaj nam je spet uspelo,« je priznal Dejan VinčićJan Kozamernik je dejal: »Hvala za vso podporo. Čutimo vašo podporo. Vzdušje je bilo neverjetno. Nihče od nas si ni predstavljal, da lahko tako daleč pride tako veliko ljudi. Na žalost ni bil razplet tak, kot smo si ga želeli, a smo čutili vso podporo.«

Mitja Gasparini, ki je tokrat spremljal fante z navijaške klopi, je povedal, da je bilo zelo stresno gledati, ker ve, koliko so fantje vložili v vse skupaj. »V soboto so me zelo razveselili, v finalu se sicer ni izšlo, a fantje so carji in res sem ponosen na njih in da sem lahko z njimi treniral.«

Predsednik Odbojkarske zveze Slovenije Metod Ropret pa je dejal, da je res izjemno biti športnik v Sloveniji, in se zahvalil slovenskih navijačem, ki tako zvesto stojijo ob naših športnikih. »Ta naša reprezentanca je najbolj stabilna reprezentanca zadnja leta,« pa je dejal ljubljanski župan Zoran Janković.


 
Naši fantje na Kongresnem trgu ne bodo v polni postavi. Zaradi klubskih obveznosti sta na Poljskem ostala selektor Alberto Giuliani in njegov pomočnik Alfredo Martilotti, prav tako kot tudi Klemen Čebulj, medtem ko je Alen Pajenk že na poti proti Grčiji, kjer bo igral v letošnji sezoni.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije