HOKEJ

Šok za rise: Jeglič pozitiven na dopingu

Žiga Jeglič ne bo nastopil na današnji tekmi proti Norveški. 
Fotografija: Slovenski hokejisti. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Slovenski hokejisti. FOTO: Reuters

PJONGČANG – »Mednarodni olimpijski komite nas je obvestil o kršenju protidopinških pravil hokejista Žige Jegliča, člana olimpijske reprezentance Slovenije, ki je bil testiran 16. februarja 2018. Rezultat testiranja A-vzorca je bil pozitiven,« je sporočil tiskovni predstavnik olimpijske reprezentance Slovenije Brane Dmitrovič.

Dodajajo, da je Mednarodni olimpijski komite že sprožil nadaljnje postopke. Čeprav končni rezultati še niso znani, Jegliča danes ne bo v postavi Slovenije proti Norveški. Do končanja postopka vodstvo olimpijske reprezentance Slovenije ne sme dajati nobenih izjav.
 

Jeglič pojasnil, da je kriva bolezen


»Bil sem testiran 16. februarja 2018. Rezultat testiranja je pokazal prisotnost fenoterola v urinu, ki se skriva v berodualu, zdravilu za bolezni spodnjih dihal. Omenjeno zdravilo jemljem zaradi astme po nasvetu zdravnika. Zdravilo mi je bilo predpisano po testiranjih med težavami z dihanjem na Slovaškem leta 2017. Žal sem ga pozabil prijaviti kot terapevtsko izjemo. Spregledal sem razliko med primerljivimi zdravili, ki so dovoljena, kar bi mi dovoljevalo njegovo uporabo ob pojavu težav z dihanjem tudi v času olimpijskih iger. Zaradi svoje malomarnosti se vsem prizadetim opravičujem in sprejemam nadaljnje protidopinške postopke. Dokler ne bodo končani vsi protidopinški postopki, ne dajem dodatnih izjav,« je pojasnil Jeglič.

»Dejstvo je, da je vzel zdravilo, ki ga je treba v okviru protidopinških postopkov prijaviti. Ni mi jasno, kako se je to zgodilo, in tudi jezi me, saj to športnikom stalno ponavljamo. Res ne vem, kaj naj še naredimo, da se to ne bo ponavljalo,« je o primeru za STA povedal direktor Slovenske protidopinške agencije (Sloada) Jani Dvoršak.
 

Tekma med Slovenijo in Norveško se je začela ob 8.40.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije