FINALE EP V ODBOJKI

Šok! Tega od Boruta Pahorja nismo pričakovali

Pahorja ne bo tja, kamor bo šel koder.
Fotografija: Borut Pahor je navijal v Stožicah. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Borut Pahor je navijal v Stožicah. FOTO: Facebook

LJUBLJANA – Borut Pahor je strastno navijal in v Stožicah tako na četrtfinalni kot tudi na polfinalni tekmi visoko vihtel slovensko zastavo. Naši odbojkarji so najprej ugnali evropske prvake Ruse, nato pa tudi na krilih navijačev še svetovne Poljake. Po veliki polfinalni zmagi je na facebooku zapisal: »Ker so se borili, bi jih podprli tudi, če bi zgubili. Ker pa so zmagali, jim bomo tudi v finalu do zmage pomagali! (rima).«

Tako je bilo pričakovati, da bo Pahor odbojkarje bodril tudi v Parizu, kjer bo finale v nedeljo ob 17.30, edino vprašanje je bilo, kako bo zaradi težav Adrie Airways odpotoval v francosko prestolnico. Iz njegovega urada pa je prišel presenetljiv odgovor: »Predsednik republike ne bo potoval v Pariz.«

Naknadno so iz predsednikovega urada sporočili, da je zaradi najave pogrebnih svečanosti zavoljo smrti nekdanjega francoskega predsednika Jacquesa Chiraca prišlo do spremembe: Pahor bo vendarle odpotoval v Pariz, a šele dan po finalu, ko se bo z drugimi svetovnimi voditelji udeležil žalne slovesnosti. Nato se bo udeležil še kosila, ki ga za vodje delegacij prireja francoski predsednik Emmanuel Macron.

Pahor bo v Pariz potoval z redno linijo Air Francea iz Benetk, v njegovi delegaciji pa bosta vodja kabineta in svetovalka za zunanjepolitična vprašanja, kot je bil najavljen protokolarni format za pogrebne svečanosti.

Bo pa na veselje navijačev v dvorani Bercy, ki sprejme 20.000 gledalcev, pesti oziroma tačke za naše odbojkarje stiskal mali beli koder (pudelj) Slash, neuradna maskota in srečni talisman slovenske reprezentance. Njegova lastnika, pomočnik selektorja slovenske izbrane vrste Alberta Giulianija Alfredo Martilotti in njegova srčna izbranka, sta po poročanju spletnega portala RTV Slovenija zanj pridobila potni list, zdaj pa mu morajo urediti le še akreditacijo.



Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije