SPREMEMBA NA VRHU

So se končale težave v slovenskem pingpongu?

Marjan Hribar se po kratkem odmoru vrača na čelo slovenskega namiznega tenisa.
Fotografija: Župan Šmarjeških Toplic obljublja saniranje dolga.
Odpri galerijo
Župan Šmarjeških Toplic obljublja saniranje dolga.

Potem ko je nekaj mesecev krovno namiznoteniško organizacijo vodil direktor NLB Blaž Brodnjak, se je na čelo Namiznoteniške zveze Slovenije vrnil mag. Marjan Hribar, ki ga je predlagal NTK Krka. Za bivšega predsednika NTZS in sedanjega župana občine Šmarješke Toplice je na izredni skupščini NTZS glasovalo 24 delegatov (na skupščini jih je bilo 25). Njegova najožja sodelavca oziroma podpredsednika bosta uspešna poslovneža Miroslav Matijašević in Jože Mermal.
Nekdanji odličen igralec namiznega tenisa Marjan Hribar je prvič na čelo Namiznoteniške zveze Slovenije prišel septembra 2009, ko je zamenjal Silvo Černugelj. Predlani je na skupščini z 18:17 premagal Biljano Todorović, s katero sta do maja letos vodila namiznoteniško barko, s tem, da je bil Hribar njen predsednik, nekdanja dolgoletna slovenska reprezentantka pa izvršna predsednica z enakimi pooblastili. Na junijski skupščini je bil za predsednika izbran Blaž Brodnjak, ki je odstopil, na novi skupščini pred mesecem dni ni dovolj glasov dobila Biljana Todorović. Po pogovoru z nekaterimi člani skupščine in kandidati za člane izvršnega odbora se je za novo kandidaturo spet odločil Marjan Hribar, ki je prejel dve tretjini glasov.

»Dejstvo je, da mi ni vseeno zaradi stanja naše zveze, delno sem zanj odgovoren tudi sam, česar se zavedam. Naša glavna naloga bo finančna sanacija, verjamem, da bi lahko naš primanjkljaj v enem letu prepolovili. Obetajo so novi sponzorski prilivi,
Marjan Hribar bo še naprej vodil Namiznoteniško zvezo Slovenije. FOTOGRAFIJE: O. B.
Marjan Hribar bo še naprej vodil Namiznoteniško zvezo Slovenije. FOTOGRAFIJE: O. B.
verjamem, da lahko pridem do rekordnega zneska. Nekaj bomo pridobili z racionalizacijo zveze, treba bo pogledati pogodbe in jih proučiti,« je ob izvolitvi dejal Hribar, ki se je dotaknil tudi uspešnih nastopov slovenske moške izbrane vrste. »Njeni uspehi so presegli zvezo, zato jo je treba še naprej podpirati. Prvič letos imamo možnosti, da se na olimpijske igre uvrstimo z dvema igralcema in ekipo. Te priložnosti ne smemo zapraviti,« je skupščini zatrdil Hribar, ki je znova obljubil trdo delo. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije