TRAGIČNA IZGUBA

Smučar Žan Kranjec v tragični nesreči izgubil očeta

Umrl je v nesreči pri delu v Ratečah.
Fotografija: Žan Kranjec po veleslalomskem nastopu za pokal Vitranc, kjer ga je vselej podpirala tudi družina. FOTO: Matej Družnik
Odpri galerijo
Žan Kranjec po veleslalomskem nastopu za pokal Vitranc, kjer ga je vselej podpirala tudi družina. FOTO: Matej Družnik

Družino najboljšega slovenska smučarja Žana Kranjca je prizadela velika tragedija. Včeraj sredi dneva se je namreč smrtno ponesrečil njegov oče.

Življenje je izgubil v delovni nesreči v Ratečah, ko je padel s strehe. V Bukovici pri Vodicah, kjer živi družina, je sicer vodil podjetje, ki se ukvarja s krovstvom in tesarstvom.

S Smučarske zveze Slovenije (SZS) so sporočili, da se je 28-letni smučar že vrnil domov s treningov v Reiteralmu v Avstriji in zaprosili za spoštovanje njegove zasebnosti v teh težkih časih.

Velika podpora družine

Kranjčeva družina je bila vedno navečji podpornik Žanove uspešne športne poti, starša sta zanj pesti stiskala tudi na številnih najbolj oddaljenih tekmah, med drugim sta letos januarja v živo pospremila njegovo zmago v Adelbodnu.

Smučarski svet je sicer letos že pretresla zelo podobna tragedija: februarja je pri padcu s strehe umrl tudi oče najboljše smučarke zadnjih let, Američanke Mikaele Shiffrin

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije