KOŠARKA

Slovenijo popeljal do zlata, zdaj Kokoškov prevzel Srbe

Objavljeno 20. november 2019 15.15 | Posodobljeno 20. november 2019 15.24 | Piše: STA, T. V.

Igor Kokoškov je počaščen, da bo vodil srbske reprezentante.

Kokoškov je pred dvema letoma Slovenijo popeljal na evropski prestol. FOTO: Reuters
BEOGRAD – Srbski košarkarski strokovnjak Igor Kokoškov, ki je s Slovenijo leta 2017 osvojil naslov evropskega prvaka, je prevzel vodenje srbske članske reprezentance. Ob imenovanju je dejal, da je izjemno počaščen, da so mu v zvezi izkazali zaupanje.

»Imenovanje za srbskega selektorja moji družini in meni predstavlja veliko čast. Vesel sem, da bom v prihodnosti vodil srbsko košarkarsko reprezentanco. Igralci, s katerimi sem do zdaj delal, vedo, da pri meni uspeh vedno pripada igralcem, odgovornost pa prevzema trener,« je ob imenovanju dejal Kokoškov.

Srbski strokovnjak je dodal, da se ta služba, ker gre za reprezentanco Srbije, ne more primerjati z nobenim športnim izzivom do zdaj. Kokoškov je počaščen, da so mu na zvezi zaupali vodenje reprezentance, ter se zaveda odgovornosti in pričakovanj javnosti.

Sedeminštiridesetletni Kokoškov, pomočnik trenerja moštva Sacramento Kings v severnoameriški ligi NBA, bo reprezentanco najprej vodil v kvalifikacijah za olimpijske igre 2020 v Tokiu.

Kokoškov je na reprezentančni ravni vodil Slovenijo in Gruzijo. V ligi NBA je leta 2004 postal prvi neameriški pomočnik trenerja, ko je dobil delo v Detroitu. Lansko sezono je vodil ekipo Phoenixa, pri katerem je bil prav tako prvi neameriški glavni trener.
Deli s prijatelji