SKAKALKA

Slabe novice iz Planice: Urša Bogataj glede nadaljevanja kariere sporočila to

Za nacionalno televizijo je potrdila, da ima strgano križno vez.
Fotografija: Urša Bogataj. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Urša Bogataj. FOTO: Jože Suhadolnik

Smučarska skakalka Urša Bogataj je v Planici sporočila, da začasno prekinja športno kariero, je danes poročal spletni medijski portal RTV Slovenije. Slovenska šampionka je nesporni vrhunec doživela lani na zimskih olimpijskih igrah na Kitajskem, ko je osvojila dve zlati medalji.

image_alt
Gledalcem zastal dih: v Planici grd padec Petra Prevca (FOTO + VIDEO)

»Imam strgano križno vez. Ne morem govoriti, kdaj se bom vrnila na skakalnice. Potrebujem nekaj časa zase, da premislim in pretehtam vse skupaj, potem pa bom videla,« je v ekskluzivni izjavi za TV Slovenija povedala Urša Bogataj. Na vprašanje, ali je v igri tudi upokojitev, je odgovorila: »Ena od možnosti je tudi konec kariere. Potrebujem nekaj časa zase, zavedam se, da se bom morala odločiti.«

Tekmovalka iz Briš pri Polhovem Gradcu, ki bo 7. marca dopolnila 28 let, je na velikih tekmovanjih osvojila še srebrno medaljo na ekipni tekmi na svetovnem prvenstvu v Oberstdorfu 2021. V svetovnem pokalu je zmagala na treh posamičnih tekmah, še trikrat pa je bila najboljša na ekipnih tekmah.

Veliko poškodb med kariero

Članico SSK Ilirija so skozi kariero spremljale težave s poškodbami. Leta 2019 je na slovenskem pokalu na srednji napravi v Planici ob doskoku padla in strgala prednjo križno vez desnega kolena. Potreben je bil operativni poseg, zaradi dolgotrajne rehabilitacije je počivala sedem mesecev.

Druga večja poškodba se ji je primerila na novoletni dan, ko je padla na Ljubnem. Takrat si je poškodovala stranske in sprednje križne vezi na levem kolenu.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije