Schumijeva žena spregovorila prvič po nesreči

O sedemkratnem prvaku formule 1 so posneli film.
Fotografija: Michael in Corinna Schumacher leta 2010, pred njegovo upokojitvijo. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Michael in Corinna Schumacher leta 2010, pred njegovo upokojitvijo. FOTO: Reuters

Žena in oče sedemkratnega prvaka v formuli 1 Nemca Michaela Schumacherja sta prvič spregovorila o možu in sinu, ki ga javnost ni videla vse od decembra 2013, ko se je huje poškodoval med smučanjem v francoskih Alpah.

Film s preprostim naslovom Schumacher naj bi v kinematografe prišel decembra. Schumacherjeva žena Corrina (50), ki naj bi bila odgovorna, da se zasebnost nekdanjega dirkača po nesreči skrbno varuje, bo med ljudmi, ki so jih ustvarjalci filma o življenju Michaela intervjuvali, tako kot njegovega očeta Rolfa (73). Napovednik za film bodo predstavili na filmskem festivalu v Cannesu, ki se začenja ta teden.

Po trditvah ustvarjalcev filma Michaela Wecha in Hanns-Bruna Kammertönsa bodo v dokumentarcu posnetki Schumacherja, ki jih javnost do sedaj še ni videla. Zahvalila sta se Schumacherjevi družini za sodelovanje in dodala, da je dokumentarec namenjen obeležitvi Schumacherjevega 50. rojstnega dne (ki ga je praznoval januarja letos) in 25. obletnici njegovi osvojitvi prvega naslova v formuli 1 (1994).

Družina le redko sporoči javnosti kaj novega o stanju Michaela po nesreči, po kateri je bil pol leta v umetni komi. Januarja so sporočili, da je v dobrih rokah in da delajo vse, kar je mogoče, da bi mu pomagali. Marca je nato prišlo v javnost, da so ga iz družinskega doma ob Ženevskem jezeru odpeljali na Majorko, kjer je Corinna kupila razkošno vilo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije