Samel in Domen sta prva e-reprezentanta

Zgodovinski izbor slovenskih reprezentantov za nastop na evropskem prvenstvu v e-nogometu.
Fotografija: Finale slovenskega izbora je bil na Brdu pri Kranju.
Odpri galerijo
Finale slovenskega izbora je bil na Brdu pri Kranju.

Pod okriljem Nogometne zveze Slovenije je na Brdu pri Kranju potekal izbor za nastop v slovenski reprezentanci v nogometni simulaciji e-fotball PES (Pro Evolutiuon Soccer). Na finalnem turnirju v nogometnem igričarstvu se je najbolje odrezal Samel Šabotić, ki je v finalu premagal Domna Pečnika s Prevalj na Koroškem in tako postal prvi zmagovalec in kapetan naše e-repreznance.
Domen Pečnik virtualni nogomet igra že 17 let.
Domen Pečnik virtualni nogomet igra že 17 let.

Kot je v izjavi povedal generalni sekretar Nogometne zveze Slovenije Martin Koželj, je NZS s tem tekmovanjem postala prva nacionalna panožna zveza, ki se je odločila za vstop na področje e-športa. To naj bi bila logična odločitev, potem ko je iniciativo pokazala Evropska nogometna zveza (UEFA) z organizacijo dveh turnirjev v nogometnih simulacijah, in sicer tekmovanja e-euro 2020 v nogometni simulaciji in e-champions league, tekmovanja za klube. Koželj je poudaril, da je bil izbor prvih dveh e-reprezentantov za NZS zgodovinski. Pri NZS želijo v prihodnosti e-šport povezati tudi s klubi in organizirati še več podobnih dogodkov.

Naš najboljši e-nogometaš Samel Šabotić ima 36 let, do leta 2010 je živel na Viru pri Domžalah, potem se je z družino preselil v Prebold. Zaposlen je v Hoferju v Žalcu. Zaupal nam je, da je v mlajših kategorijah resno igral nogomet, želel si je, da bi nekoč zaigral za slovensko reprezentanco. »Rezultati niso bili najboljši, zato pa mi je šel bolj od rok virtualni nogomet. Igrico Pro-Evolution Soccer sem začel igrati leta 2002, najprej s prijatelji, nato sem se odločil igrati resneje, začel sem se udeleževati tekmovanj.
Samel Šabotić je postal najboljši e-nogometaš v Sloveniji.
Samel Šabotić je postal najboljši e-nogometaš v Sloveniji.

Po objavljenem razpisu NZS, da pripravlja turnir za prva dva e-reprezentanta v nogometni simulaciji za e-fotball PES 2020, sem se prijavil in zmagal. Z Domnom naju zdaj čaka veliko treningov. Vsekakor upava, da Slovenijo predstaviva v najboljši luči,« je dejal Samel. Na kvalifikacijah, ki se igrajo po spletu od doma, bo nastopilo vseh 55 članic Evropske nogometne zveze (UEFA), na e-euro 2020 letos poleti v Londonu pa se bo uvrstilo najboljših 12 reprezentanc.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije