ZLATI NASMEH

Rogliču čestital tudi prvak formule ena: Magično

Medaljo je posvetil svojima najdražjima osebama.
Fotografija: Primož Roglič, navdih tudi za druge športnike. FOTO: Christian Hartmann, Reuters
Odpri galerijo
Primož Roglič, navdih tudi za druge športnike. FOTO: Christian Hartmann, Reuters

Verjetno ni Slovenca, ki danes ne bi slavil zlate olimpijske medalje, ki jo je Primož Roglič prikolesaril dopoldne po slovenskem času v Tokiu. A »vesoljska« predstava našega šampiona odmeva tudi zunaj meja Slovenije. Primožu so se poklonili tudi številni tuji zvezdniki.

Rogla je bil po osvojitvi olimpijskega naslova skromen kot vedno, Slovence pa je dvignil v višave. Na instagramu je objavil fotografijo, na kateri je z zobmi preizkusil žlahtnost svoje medalje, ob fotografiji pa je zapisal: Don't stop believing. (Nikoli ne nehaj verjeti.) Dodal je še, da je medalja namenjena L in L. Verjetno ne bomo zelo zgrešili, če domnevamo, da gre za inicialki njegove partnerice Lore Klinc in njunega sinčka Leva.



Epski uspeh Primoža je opazil tudi Fernando Alonso. FOTO: Instagram, Primož Roglič
Epski uspeh Primoža je opazil tudi Fernando Alonso. FOTO: Instagram, Primož Roglič
Ob Primoževi objavi nasmeha, ki mu ga od srca privošči vsa Slovenija, pa so se zvrstile številne čestitke. Slovenska smučarska skakalka Špela Rogelj je Primožu namenila tri emotikone ploskajočih dlani, Tomaž Mihelič je kolesarja označil za najbolj krasnega človeka, radijka Jana Morel se mu je globoko priklonila. Smučar Štefan Hadalin je Primožu napisal, da je legenda, in se poklonil olimpijskemu zmagovalcu.

Kolesarska kolega, Španec Luis Angel Mate in Britanec Bradley Wiggins, sta se mu prav tako poklonila s komentarjem, poljski smučarski skakalec Kamil Stoch je čestital šampionu, Primožu pa na instagramu očitno sledi tudi Španec Fernando Alonso. Dvakratni prvak formule ena (v letih 2005 in 2006) je preprosto zapisal: »Magično.«

image_alt
Primož Roglič je olimpijski prvak!


image_alt
Zaradi zlata Rogliča tečejo solze: Samo najboljši se znajo pobrati po seriji smole


image_alt
Kakšna čast za Primoža, to mu pripravljajo domači


image_alt
Hauptman o Rogličevi izjemni predstavi: Vsak ovinek smo trepetali


image_alt
Naježila se vam bo koža: to so besede, ki jih je poslušal Roglič pred ciljem (VIDEO)

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije