MLADOLETNICI

Prvak in trener juda spoznan za krivega: zlorabil deklici

Objavljeno 02. december 2019 19.40 | Posodobljeno 02. december 2019 20.47 | Piše: STA, Ma. M.

Nekdanji olimpijski prvak mora v zapor.

Deklici nista bili stari niti 14 let. FOTO: Shutterstock
Avstrijsko tožilstvo je nekdanjega olimpijskega prvaka v judu in trenerja Petra Seisenbacherja spoznalo za krivega zlorabe dveh deklic in mu prisodilo pet let zapora. Seisenbacher je deklici, ki nista bili stari niti 14 let, zlorabljal v 90. letih prejšnjega stoletja. Seisenbacher se je med sojenjem sicer izrekel za nedolžnega.

Preiskovalna ekipa je primer pod drobnogled vzela leta 2013, ko sta deklici, zdaj seveda že odrasli osebi, razkrili zlorabo. Seisenbacherja so aretirali leta 2017 v Kijevu, sedem mesecev prej pa je avstrijsko tožilstvo za njim razpisalo mednarodno tiralico, ko se ni zglasil na zaslišanju na Dunaju. Ukrajina ga je Avstriji predala septembra.

Zdaj 59-letni Seisenbacher, ki je v svoji športni karieri osvojil dve zlati olimpijski odličji (leta 1984 v Los Angelesu in 1988 v Seulu), ostaja najuspešnejši avstrijski športnik poletnih olimpijskih iger in prvi, ki mu je v judu uspelo ubraniti naslov olimpijskega prvaka. Tekmovalno se je upokojil po igrah v Seulu, nato pa deloval kot trener reprezentanc Avstrije, Gruzije in Azerbajdžana.
Deli s prijatelji