NBA ZVEZDNIK

Prva plača bo šla za Cubanove zaboje vina

Luka Dončić je podpisal novo, petletno pogodbo z Dallasom. Na novinarski konferenci v Ljubljani se je trlo znanih obrazov.
Fotografija: Dončić (v sredini) med agentom Duffyjem (desno) in lastnikom kluba Cubanom FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Dončić (v sredini) med agentom Duffyjem (desno) in lastnikom kluba Cubanom FOTO: Jože Suhadolnik

Nasmešek Marka Cubana je bil tako širok, da se je začel v Ljubljani in nadaljeval tudi prek Trojan. Lastnik ekipe Dallas Mavericks je pred očmi svetovne javnosti na novinarski konferenci v hotelu InterContinental slovesno potrdil uspešen konec pogajanj in podpis nove pogodbe z Luko Dončićem. Gre za največjo drugo pogodbo v zgodovini, 176,71 milijona evrov za pet let, ki si jo je Dončić priigral z nepozabnimi predstavami v prvih treh sezonah v NBA.

»Dober dan vsem. Najprej se želim zahvaliti prebivalcem lepe Slovenije za dobrodošlico. Hvala vsem po celotni Sloveniji za izjemno gostoljubje, ki ste ga izkazali Dallas Mavericks,« je na včerajšnji novinarski konferenco začel lastnik Cuban. »Danes je velik dan. Slutili smo, da je Luka dober, a nismo si predstavljali, da je tako dober,« je priznal eden najbolj znanih ameriških poslovnežev, ki je na svečani dogodek v Slovenijo prišel z novim trenerjem Jasonom Kiddom, klubskima legendama Dirkom Nowitzkim in Michaelom Finleyjem, Dončićevima agentoma Philom Duffyjem in Enriquejem Villalobosom ...
A vse je bilo v znamenju Dončića, ki pri 22 letih še naprej podira rekord za rekordom. Zdaj tudi po višini plače, potem ko je julija in avgusta v Tokiu z reprezentanco spisal zgodovino in osvojil četrto mesto. Tiha želja, ki je Ljubljančan niti ne skriva, je, da bi se v naslednjih letih z Dallasom vmešal v boj za šampionski prstan.


Ni še razmišljal o nakupih

»To je res poseben trenutek. Seveda hvala Dallasu, še vedno ne vem, kaj bi rekel. Sanjal sem le o tem, da bi igral v NBA, zdaj podaljšujem pogodbo za pet let,« je slovenske in številne (latinsko)ameriške medije, ki so dogajanje spremljali prek videopovezave, nagovoril Dončić. »Nikoli nisem dvomil, od začetka sem želel podpisati. Zahvala gre številnim ljudem,« je nadaljeval in razkril, da je Cubanu tako želeni avtogram podelil v torek zjutraj v hotelu.

»Nikoli nisem pričakoval tega, znesek je res velik, nič pa še nisem razmišljal o tem, kaj bi si kupil in česa ne,« je bil poln vtisov Dončić, ki je večkrat poudaril, da si v klubu želi podobno kemijo kot v reprezentanci. Njegov dolgoletni agent Duffy je dejal, da je to šele začetek kariere, ki ga bo popeljala do hrama slavnih. »Upam, da bo sledilo veliko naslovov,« si je zaželel Duffy.
Ta naloga bo v največji meri na plečih trenerja Kidda, ki je sredi prevetritve strokovnega štaba dobil priložnost namesto trenerja zadnjega (in edinega) šampionskega moštva v zgodovini Dallasa Ricka Carlisla. Kidd je bil takrat organizator igre. »Je poseben igralec. Jaz kot trener ga bom poskušal le usmerjati. Predstavljal bom dodaten par oči in ušes in poskušal narediti igro čim bolj enostavno. Njegova domišljija je neverjetna in res imam srečo, da lahko delam z njim,« je dejal Kidd.

Cuban je po koncu uradnega dela novinarske konference dejal, da se namerava udeležiti večerne zabave, ki jo je za prijatelje pripravil ljubljanski zvezdnik. Njegov šef ga je sicer opozoril, da ko sam naroča pijačo (navdušen je nad slovenskim vinom), to počne v zabojih. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije