LEPA GESTA

Prodala kolajno, da bi pomagala dojenčku

Srebrno odličje iz Tokia je na dražbi doseglo vrednost 125.000 ameriških dolarjev.
Fotografija: »Odličje je le spominek, denar pa lahko reši življenje,« je povedala Poljakinja. FOTO: Twitter
Odpri galerijo
»Odličje je le spominek, denar pa lahko reši življenje,« je povedala Poljakinja. FOTO: Twitter

Poljska atletinja Maria Andrejczyk, ki je na nedavno končanih olimpijskih igrah osvojila drugo mesto v metu kopja, je srebrno odličje ponudila na dražbi. Ves izkupiček z dražbe je namenila osemmesečnemu Miloszku Malysi, ki denar potrebuje za operacijo srca v Stanfordu v ZDA, poroča ESPN.

Odličje je na dražbi doseglo ceno 125.000 ameriških dolarjev, ki jih je Andrejczykova v celoti namenila pomoči poljskemu malčku. Andrejczykova je na svojem profilu na facebooku pred tednom dni zapisala, da je naključno naletela na zbiranje sredstev za fantka in se odločila pomagati.



Ta teden je Maria potrdila, da je veriga supermarketov Žabka zmagala na dražbi s 125.000 dolarji, z zbranim denarjem pa bodo malčku lahko omogočili potrebno srčno operacijo. In ne le to, Žabka je tudi napovedala, da bo Andrejczykovi vrnila težko prisluženo odličje.

Težka zgodba športnice

Andrejczykova, ki je na igrah 2016 v Rio de Janeiru za dva centimetra zgrešila bron, je imela leta 2017 težko poškodbo rame, leta 2018 pa je zbolela za rakom. Po zdravljenju je okrevala in v Tokiu prišla do svojega prvega olimpijskega odličja.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije