USODNI LET

Preiskava pokazala: nogometaš Sala in pilot zastrupljena

Trupla pilota še vedno niso našli.
Fotografija: Emiliano Sala je bil na poti, da podpiše pogodbo z novim klubom. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Emiliano Sala je bil na poti, da podpiše pogodbo z novim klubom. FOTO: Facebook

Argentinski nogometaš Emiliano Sala (28) je bil z zasebnim letalom, ki ga je pilotiral pilot David Ibbotson, 21. januarja na poti iz Nantesa v Cardiff, kjer naj bi si odtlej služil kruh. Na cilj nista nikoli prišla, ostanke letala so našli v Rokavskem prelivu. Sedem mesecev po tragediji je preiskava razkrila, zakaj sta verjetno umrla.

Toksikološki test, ki so ga opravili na truplu Sale, je pokazal visoko stopnjo ogljikovega monoksida v njegovi krvi, ki je po mnenju preiskovalcev lahko povzročila kap, padec v nezavest ali infarkt.

Razbitine letala, ki so jih našli v Rokavskem prelivu. FOTO: Reuters
Razbitine letala, ki so jih našli v Rokavskem prelivu. FOTO: Reuters
»Raven karboksihemoglobina (COHb), ki je višja od 50 odstotkov, v telesu zdrave osebe šteje kot vzrok smrti,« piše v poročilu preiskovalcev. Prisotnost monoksida je verjetno omamila pilota, ki ni mogel več normalno upravljati letala, kar je vodilo v nesrečo. Za zdaj sicer ni jasno, ali sta Sala in pilot umrla zaradi zastrupitve ali ob udarcev letala ob morsko gladino. Odvetnik nogometaševe družine je sporočil, da ti rezultati odpirajo nova vprašanja.

Po tragediji so truplo nesrečnega nogometaša, ki je bil na poti, da podpiše 17 milijonov evrov težko pogodbo v Cardiffu, našli 63 metrov globoko pod gladino morja. Obdukcija trupla Sale je bila narejena v Angliji, nato pa so njegove posmrtne ostanke prepeljali v Argentino, kjer so ga pokopali. Trupla pilota tudi sedem mesecev po nesreči še niso našli.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije