BORILNI ŠPORTI

Poljak ne ve, kaj mu prihaja nasproti

Lemmy Krušič samozavesten pred svojim prvencem v KSW. Živi in trenira v Avstriji, kjer si je z boljšo polovico ustvaril družino.
Fotografija: Lemmy Krušič se bo jutri na spektaklu KSW v Zagrebu boril za svojo 21. profesionalno zmago. FOTO: Saša Drobac
Odpri galerijo
Lemmy Krušič se bo jutri na spektaklu KSW v Zagrebu boril za svojo 21. profesionalno zmago. FOTO: Saša Drobac

LJUBLJANA – Če je UFC (Ultimate Fighting Championship) najmočnejša svetovna organizacija za mešane borilne športe (MMA), je KSW (Konfrontacja Sztuk Walki – Soočenje borilnih veščin) slej ko prej največja, kar zadeva obračune v evropskih kletkah. Poljaki bodo s svojim spektaklom jutri prvič gostovali na Hrvaškem, kjer se bo v osrednjem dvoboju večera Erko Jun, neporaženi težkokategornik iz BiH, udaril s Poljakom Mariuszem Pudzianowskim, nekdanjim šampionom tekmovanj za najmočnejšega človeka. V zagrebški Areni se bo predstavil tudi vrhunski slovenski borec Lemmy Krušič (20 zmag, 6 porazov), ki se bo v kategoriji do 61,2 kilograma spoprijel s Poljakom Sebastianom Przybyszem (5 zmag, 2 poraza).
Zaradi borbe v KSW je bil prisiljen odpovedati tudi nastop na nedavni prireditvi CFC v Stožicah. »Vedel sem, da se v ozadju nekaj kuha, vendar je vse skupaj lep čas viselo v zraku. Slednjič mi je hrvaški trener Dražen Forgač s pomočjo menedžmenta FNC vendarle priskrbel pogodbo za moj prvenec v KSW. Zaradi tega tudi nisem želel ničesar tvegati, kar sem pojasnil tudi Rudiju Pavlinu, glavnemu organizatorju pri CFC, ki je razumel mojo odločitev. Zaželel mi je srečo in rekel, da je vesel zame,« je razkril Krušič, ki je s člani svoje ekipe dodobra proučil svojega jutrišnjega nasprotnika.

Bori se tudi njegov brat Rok

»Ogledali smo si vse možne posnetke Sebastianovih obračunov in ugotovili, da je višji od mene, da ima daljše roke in da se najraje bori v stoječem položaju. A je celovit borec in nevaren tudi na tleh. Ima dobro oko za razdaljo in odličen nos za preživetje, kadar se znajde v težavah,« je o štiri leta mlajšem tekmecu povedal 30-letni Ljubljančan.

S trenerji je pripravil več različnih scenarijev, ki vodijo k istemu cilju – zmagi. »Pričakujem dinamičen obračun in verjamem, da bom kletko zapustil dvignjenih rok,« je samozavesten Lemmy, ki zaradi boljših razmer že kakšnih pet let živi in trenira v Avstriji, kjer je spoznal svojo boljšo polovico Dragano, s katero ima dva sinova – Marka in Erika. Večji del priprav je The Dog (Pes), kakor ga tudi kličejo, vnovič opravil v Zagrebu, kjer ima svojo podružnico sloviti American Top Team (ATT).

V Areni ga bo jutri ob očetu Milanu Krušiču, tudi novinarju in fotografu, bodril deset let mlajši brat Rok Krušič, ki se prav tako dokazuje v mešanih borilnih športih, v katerih ima štiri zmage in en poraz. »Naslednjo borbo bo imel 14. decembra na prireditvi FNC v Zagrebu,« je zaupal Lemmy in se vrnil k svojemu težko pričakovanemu ognjenemu krstu v KSW. »Zaradi materine bolezni in napornih treningov sem v zadnjem obdobju preživljal zares težke čase, zaradi katerih se počutim zdaj še toliko močnejšega. Verjetno se Przybyszu niti sanja ne, kaj mu prihaja nasproti,« je sklenil Krušič. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije