DIRKA PO FRANCIJI

Pogačar jezen: oviral ga je slovenski navijač (VIDEO)

Na najhujšem klancu je moral Tadej Pogačar odganjati preveč zavzetega podpornika.
Fotografija: Tadej Pogačar je po etapi dejal, da tako težkega vzpona še ni prevozil. FOTO: Benoit Tessier, Reuters
Odpri galerijo
Tadej Pogačar je po etapi dejal, da tako težkega vzpona še ni prevozil. FOTO: Benoit Tessier, Reuters

V navijaški evforiji na dirki po Franciji so včeraj številni Slovenci pospremili Primoža Rogliča in Tadeja Pogačarja skozi najhujši klanec in vzpon na Col de la Loz. Seveda jima je domača podpora še kako prav prišla v najtežjih trenutkih, a znova se je v množici našel preveč vneti podpornik, ki ga je moral Pogačar celo odgnati stran.

Preberite še: Oče in mama Pogačar trpita: Tadejev pogled je bil prazen

Ko je tekel ob njem, ga je namreč tako oviral, da je moral Pogačar zaviti iz smeri, hitro bi se lahko zgodilo, da bi prišlo do padca. Pogačar mu je z jezno kretnjo zato nakazal, naj odneha.



Spomnimo: preveč vneti slovenski navijači so »težave« povzročali tudi na lanskem Giro d'Italia, kjer se je Roglič prav tako boril za zmago. A ker ga je eden od navijačev potiskal naprej, si je Roglič prislužil kazen pribitka 10 sekund. Še hujši pa je bil tedaj incident z Miguelom Angelom Lopezom, ki je včeraj dobil kraljevsko etapo. Tedaj ga je slovenski navijač podrl na tla, jezni Kolumbijec pa ga je zato oklofutal. 

Preberite še: Urška Žigart: On je zame pač Tadej, tudi če nikoli ne bi nikjer zmagal

Zanimive pobude se je ob dogodku domislil Zavod Reševalni pas in pozval navijače, naj na cesti ustvarijo prostor za Rogliča in Pogačarja ter naj ju ne ovirajo. Opozorilo so oblekli v barve njunih majic: rumeno, ki jo nosi najboljši v skupnem seštevku in pikčasto najboljšega hribolazca.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije