UMORJEN

Pod točo krogel umrl nekdanji nogometaš

Morilca sta ga večkrat ustrelila.
Fotografija: Marc Batchelor je na sojenju Oscarju Pistoriusu sedel z družino pokojne Reeve Steencamp. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Marc Batchelor je na sojenju Oscarju Pistoriusu sedel z družino pokojne Reeve Steencamp. FOTO: Reuters

JOHANNESBURG – Pred njegovim domom v Johannesburgu v Republiki Južni Afriki sta morilca na motorju streljala na nekdanjega južnoafriškega nogometaša Marca Batchelorja. Policija je potrdila, da sta morilca Batchelorja ustrelila nekajkrat skozi okno njegovega avtomobila in da je umrl na kraju. Stekla je preiskava umora, motiv policiji za zdaj ni znan, je pa znano, da morilca iz avtomobila svoje žrtve nista ničesar ukradla.

Batchelor je pred leti trdil, da mu je nekdanji atlet Oscar Pistorious grozil, da mu bo polomil noge, ker je mislil, da spi z njegovim tedanjim dekletom Samantho Taylor. Nekdanji nogometaš je bil prisoten na sojenju Pistoriusu zaradi smrti njegovega dekleta Reeve Steencamp, ki jo je štirikrat ustrelil v svojem domu na valentinovo leta 2013. Naslednje leto je bil Pistorious obsojen na zaporno kazen, saj mu sodišče ni verjelo, da je svoje dekle zamenjal za vlomilca.

Na spletu so se pojavile fotografije vetrobranskega stekla Batchelorjevega avtomobila, prerešetanega s kroglami:


Batchelor je igral za več južnoafriških nogometnih moštev, najbolj pa je znan po tem, da je bil del ekipe Orlando Pirates, ko je ta leta 1995 osvojila afriško ligo prvakov.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije