INFRASTRUKTURA

Po 60 letih tribuna in reflektorji

Mladi upi drugoligaša Krke za razvoj potrebujejo dostojno infrastrukturo.
Fotografija: Tribuna Portoval, ki je povsem nefunkcionalna. FOTO: Drago Perko
Odpri galerijo
Tribuna Portoval, ki je povsem nefunkcionalna. FOTO: Drago Perko

NOVO MESTO – Novomeška Krka nastopa v 2. slovenski nogometni ligi. V mestu ob Krki so ponosni tudi na 250 otrok iz mesta in okolice, ki se učijo nogometne abecede, ulico so raje zamenjali za treninge. V udarni članski ekipi je tudi sedem domačih igralcev, štirje so še na klopi.

Si pa v klubu prizadevajo, da bi dobili dostojne razmere za delo. Imajo sicer igrišče z umetno travo, zdaj pa bi šli radi korak ali dva naprej. »Bodimo iskreni, v 2. SNL smo edini, ki ne premore ustrezne infrastrukture. Pa ne gre tu za udobje igralcev, ampak za normalne razmere, ki si jih zaslužijo mladi in gledalci, ki si želijo spremljati tekme,« opozarja športni direktor novomeškega kluba, član zlate generacije Sašo Udovič.

Tribuna Portoval, ki je povsem nefunkcionalna. FOTO: Drago Perko
Tribuna Portoval, ki je povsem nefunkcionalna. FOTO: Drago Perko

»Potrebujemo primerno infrastrukturo, še eno pomožno igrišče, reflektorje in tribuno. To si mesto preprosto zasluži. S primerno infrastrukturo, ki je nujna, bomo sposobni za več. V Novem mestu niso problem sredstva za stabilnega prvoligaša, ampak razmere za delo,« opozarja Udovič. »Imamo podporo Nogometne zveze Slovenije,« še dodaja naš sogovornik, ki je prepričan, da mestna občina Novo mesto kot ena najbogatejših v državi takšen objekt preprosto potrebuje.
 

Tja do Evrope


Prejšnje mestne oblasti svoje domače naloge niso opravile. Danes je drugače. Sedanji župan Gregor Macedoni je k problemu pristopil in ga začel reševati. Županova ekipa pozorno bdi nad razpisi, saj si želi nadaljevati svojo prakso, ki se je izkazala za uspešno: k projektu pristopajo, ko zagotovijo sofinanciranje projektov.

»Mi smo kot upravljavec zavezani izboljšanju infrastrukture,« napoveduje tudi Marjan Hribar, direktor športnega zavoda Novo mesto. Napoveduje, da bodo v prvi fazi uredili razsvetljavo, temu pa bo sledila gradnja tribune za 1280 gledalcev. »To bi omogočalo udejstvovanje tudi na določeni evropski ravni, če do tega pride,« smelo napoveduje Hribar.


Udovič je prepričan, da je treba izkoristiti tudi izjemno naravno lego in obliko amfiteatra, ki jo Portoval premore. »Takega parka ni v Sloveniji niti v Evropi. Žal pa je danes tako, da brez pokrite tribune ne gre. Če je sonce, je to premočno. V primeru slabega vremena pa si moker ali prepihan. Da blata niti ne omenjam,« opozarja Udovič, ki ne skriva hvaležnosti glavnemu mecenu, podjetju Krki in njenemu generalnemu direktorju Jožetu Colariču, ki tako širokogrudno podpira šport v regiji, stavi pa na transparentnost. Tega so se pravočasno zavedli tudi v NK Krka, kjer so prečistili svoje vrste in pogledujejo proti drugoligaškemu vrhu in eliti. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije