PREGLED LETA

Pisala se je zgodovina, eden Slovenec jokal od sreče, drug od žalosti

Šport vselej prinaša veliko naporov in odrekanj, na koncu pa veselje ali žalost. Letos smo tudi pri Slovencih videli kar nekaj tega.
Fotografija: Tadej Pogačar je osvojil Tour de France, Primož Roglič je bil drugi.  FOTO: Benoit Tessier, Reuters
Odpri galerijo
Tadej Pogačar je osvojil Tour de France, Primož Roglič je bil drugi.  FOTO: Benoit Tessier, Reuters

Športno leto 2020 je bilo precej okrnjeno zaradi epidemije koronavirusa, a nekatere velika tekmovanja so organizatorji vseeno lahko izpeljali. Bralce spletnih Slovenskih novic je med športnimi novicami najbolj zanimal francoski Tour. Najprestižnejša dirka na svetu je pritegnila tudi tiste, ki niso največji športni navdušenci. Le zakaj? Zaradi dveh slovenskih junakov.
Družina ga je tolažila. FOTO: Instagram, osebni arhiv
Družina ga je tolažila. FOTO: Instagram, osebni arhiv

Med vsemi športnimi novicami v 2020 ste največkrat prebrali, kdo je tolažil Primoža Rogliča, potem ko je tik pred koncem izgubil bitko, da na Elizejskih poljanah prejme pokal zmagovalca. Na njegov pekel se je s srčnim zapisom odzvala izbranka Lora, Primož pa je objel sina Leva. Po porazu na dirki, kjer je bil tako blizu zmage, pa je dejal: Življenje gre naprej.
Poleg tega ste z zanimanjem prebirali tudi doživljanja očeta in mame kasnejšega zmagovalca dirke po Franciji Tadeja Pogačarja. Pa tudi, koliko je zaslužil po tritedenski dirki, na kateri je zmagal in  se za vselej zapisal v zgodovino. Zajeten kup denarja je pospravil v svoj žep. Roglič je letos postal tudi slovenski športnik leta. 

Novice o Michaelu Schumacherju tudi po šestih letih od grozljive nesreče, ki ga je prikovala na bolniško
Martin Strel. FOTO: Drago Perko
Martin Strel. FOTO: Drago Perko
postelje, zanimajo domala ves svet. Sedemkratni svetovni prvak v formuli 1 je zdaj povsem drugačen, kot se ga spomnimo z dirkaških stez. Le redko pa Slovenci in Slovenke slišimo kaj o Martinu Strelu. Se ga še spomnite? Možakar, ki je preplaval Misisipi in Amazonko? No, danes je milijonar v tujini.
Kobe Bryant je umrl v helikopterski nesreči. FOTO: Usa Today Sports
Kobe Bryant je umrl v helikopterski nesreči. FOTO: Usa Today Sports

Je pa leto 2020 prineslo kar nekaj tragičnih dogodkov, med drugim smrt košarkarja Kobeja Bryanta v helikopterski nesreči. Zanimivo pa je, da je že leta 2012 tvitnil nekaj nenavadnega, o čemer še danes govorijo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije