Oskrunil spomin na Kobeja

Nekateri niti ob smrti košarkarske legende niso pozabili na obtožbo o domnevnem posilstvu.
Fotografija: Po številnih ameriških mestih nastajajo grafiti Kobeja in Gianne. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Po številnih ameriških mestih nastajajo grafiti Kobeja in Gianne. FOTO: Reuters

Milijoni ljudi po vsem svetu, zlasti pa prebivalci Los Angelesa, se z žalostjo v srcu spominjajo legendarnega košarkarja Kobeja Bryanta in poklanjajo njegovemu spominu. Po njegovi tragični smrti v helikopterski nesreči pa je na dan ponovno prišla največja črna pika njegovega življenja – obtožba o posilstvu.
 
Preberite tudi:
Naježili se boste: to so zadnje minute življenja Kobeja Bryanta (VIDEO)

Neznanci so v Austinu v Teksasu na grafit, posvečen spominu na Kobeja in njegovo hčerko Gianno, napisali besedo 'posiljevalec' le nekaj ur po dokončanju grafita. Umetnik, ki je naredil grafit, je besedo že odstranil. »Vsakdo ima svoja prepričanja in mnenja o različnih stvareh. Kljub temu obstajajo načini, kako spregovoriti ali izraziti svoje misli. To pa je nespoštljivo do Kobejeve družine, do mesta Austin, do Kobejevih oboževalcev in do umetnika, ki je vložil veliko truda in čustev v to delo,« je povedal ob tem.
 
Preberite tudi:
Srhljivo: poglejte, kaj je Kobeju napovedal že leta 2012

V Staples Centru, kjer je Kobe v dresu Los Angeles Lakersov navduševal ljubitelje košarke, so sedeže označili s številko 24, ki jo je nosil. FOTO: Reuters
V Staples Centru, kjer je Kobe v dresu Los Angeles Lakersov navduševal ljubitelje košarke, so sedeže označili s številko 24, ki jo je nosil. FOTO: Reuters
Kobe, ki je vseh 20 let svoje košarkarske kariere igral za moštvo Los Angeles Lakers in velja za enega najboljših košarkarjev vseh časov, je bil leta 2003 aretiran zaradi suma, da je spolno napadel 19-letnico v hotelu v Koloradu. Kobe je trdil, da je bil spolni odnos sporazumen. Tožnica je nato umaknila obtožbo o posilstvu, Kobe pa se je na novinarski konferenci opravičil ženi Vanessi zaradi prešuštva.

Obtožbe o posilstvu so prišle na naslovnice svetovnih medijev ponovno ta teden, po nesreči helikopterja, v kateri so umrli Kobe, njegova 13-letna hči Gianna in še sedem drugih ljudi. Washington Post je namreč suspendiral svojo novinarko Felicio Sonmez, ker je tvitala o obtožbi o posilstvu kmalu po šokantni smrti nekdanjega košarkarja. Novinarki, ki so ji medtem suspenz prekinili, so celo grozili s smrtjo zaradi njenih tvitov.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije