IZPLAČA SE UVRSTITI NA TEKMOVANJE

Ob uvrstitvi na EURO 2024 bi naša reprezentanca dobila vrtoglavo denarno nagrado

Po podatkih tuje spletne strani bi uvrstitev na prvenstvo reprezentanci prinesla 9,25 milijona evrov. Zmaga na prvenstvu v skupinskem delu bi prinesla dodatnih 1,5 milijona evrov, remi polovico manj.
Fotografija: Če se bo kariera slovenskega nogometnega dragulja Benjamina Šeška še naprej strmo vzpenjala, bo v karieri še veliko služil. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Če se bo kariera slovenskega nogometnega dragulja Benjamina Šeška še naprej strmo vzpenjala, bo v karieri še veliko služil. FOTO: Leon Vidic/Delo

Nogometne reprezentance bodo ob uvrstitvi na prihajajoče evropsko prvenstvo, ki bo potekalo prihodnje leto, dobile lepo denarno nagrado. Po poročanju spletne strani Vox uvrstitev na prvenstvo prinese kar 9,25 milijona evrov. Lepa vsota, ki je lahko dodatna vzpodbuda za nogometaše, da se uvrstijo na prvenstvo.

Sodeč po pisanju omenjene strani, so lepe denarne nagrade predvidene tudi za uspešno nastopanje na tekmovanju. Ob napredovanju iz skupine reprezentanco čakata dodatna 2 milijona evrov. Kar nekaj denarja prinese tudi vsaka zmaga in remi v skupinskem delu. Zmaga prinese 1,5 milijona evrov, remi pa polovico manj.

Kek je tik pred uvrstitvijo na svoje drugo veliko reprezentančno tekmovanje. FOTO: Leon Vidic/Delo
Kek je tik pred uvrstitvijo na svoje drugo veliko reprezentančno tekmovanje. FOTO: Leon Vidic/Delo

Donosnejše pogodbe

Čeprav si igralci že z uvrstitvijo in dobrimi rezultati na prvenstvu lahko priigrajo lepo vsoto denarja, pa lahko na račun prvenstva dobijo še precej več denarja po njem. V primeru, da se na prvenstvu izkažejo, dobijo večjo prepoznavnost in možnost, da se prodajo v klub, kjer so še bolje plačani.

Ali se bo Slovenija uvrstila na evropsko prvenstvo, bomo morda izvedeli že danes. Če ne danes, pa prihodnji ponedeljek, ko se bo naša reprezentanca v Stožicah udarila s kazahstansko. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije