Novi trener pred Olimpijinimi vrati

Danes tri tekme 28. kola 1. SNL. Navdihnjeni Bravo v Stožicah.
Fotografija: Pred petimi leti, 15. junija, je postal Milan Mandarić predsednik NK Olimpija. FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
Pred petimi leti, 15. junija, je postal Milan Mandarić predsednik NK Olimpija. FOTO: Blaž Samec

 Kdo bo vodil Olimpijo v današnjem mestnem derbiju 28. kola 1. SNL? Za 90 minut bo vloga pripadla tihemu možu iz ozadja Nikici Milenkoviću, ki je bil vseskozi vdan in tesen sodelavec zdaj odstavljenega Safeta Hadžića. Toda Rečanova vloga bo kratka, že v četrtek, če ne bo zapletov, bo Olimpija predstavila novega trenerja. »Izbrali bomo človeka, ki bo Olimpijo vodil v kvalifikacijah za ligo prvakov,« je zatrdil Milan Mandarić.

Olimpijin predsednik je na včerajšnjem druženju s sedmo silo ob njegovi peti obletnici delovanja pri Olimpiji in bivanja v slovenskem glavnem mestu odkrito govoril o tem, zakaj je povlekel potezo, s katero je znova vznemiril zeleno-bele navijače. In še marsikoga drugega po vsej Sloveniji.

»Vedno vlečem poteze, za katere mislim, da so dobre za klub,« je v duhu gorečega zeleno-belega pojasnil predsednik, ki se je pri Olimpiji še posebno usposobil za menjavanje trenerjev. V petih letih se jih je izmenjalo že deset.

Moštvo potrebuje nekoga s tršo roko

Po tem, kar je rekel, bi mu težko očitali, da je ukrepal, še preden je dobro razmislil. Čeprav je še tako nenavadno, da se je odrekel trenerju, ki je Olimpijo pustil na vrhu lestvice in z njo pretežni del sezone navduševal. Rdeča nit vzroka za menjavo je bila vidna tudi proti Celju.

»Moštvo deluje zaspano, nikogar ni, ki bi ga predramil, povzdignil glas. Takšno stanje se vleče že predolgo. Verjemite mi, vedno je težko menjati trenerja in tudi Safeta, ki ga imam rad. Ampak vedel je, kaj me moti, to sem mu povedal že prej,« je bil o svoji pravilni odločitvi prepričan predsednik, ki ima resne kupce za Olimpijo.
»Rotijo me, naj ostanem še do konca leta ali sezone, dokler ne bi povsem spoznali kluba in okolja,« je razkril, da tako želita dva morebitna kandidata za prevzem.

Brez prvega strelca Anteja Vukušića

Mandarić verjame, da bo Olimpija prvak in da ne bo tako trpel do konca prvenstva. Upa, da bo imel novi predsednik več poguma pri uveljavljanju mlajših igralcev, kar je bil še en njegov očitek Hadžiću, ki mu je ponudil, da bi prevzel položaj vodje mladinske šole ali da bi bil glavni skavt.
Kamerunec Magny Bagnack se vrača v prvo enajsterico Olimpije, a zanjo bo igral le še do konca sezone. FOTO: Aljoša Juhart/NK Olimpija
Kamerunec Magny Bagnack se vrača v prvo enajsterico Olimpije, a zanjo bo igral le še do konca sezone. FOTO: Aljoša Juhart/NK Olimpija

Olimpiji se bo v Stožicah postavil po robu navdihnjeni Bravo, ki se je po dveh zmagah utrdil v sredini lestvice. Ne bi bilo presenečenje, če bi pokazal zvrhano mero vzvišenosti in poguma, a bi veljalo biti previden. Zeleno-beli bodo resda igrali brez kaznovanega prvega strelca Anteja Vukušića, za katerega je Mandarić napovedal, da ne bo več tako učinkovit, kot je bil, in da bi bilo najbolje, če bi ga lahko pozimi prodal.

Bagnack gre v Beograd k Partizanu

V osrčje obrambe se bo zagotovo oster kot britev vrnil Magny Bagnack. Kamerunec bo do konca sezone morda najmočnejše orožje v moštvu, ki je v derbiju proti Celju pogrešalo njegovo ostrino. »Zdaj nima več skrbi, kje bo igral v naslednji sezoni. Lahko bo neobremenjen in hkrati motiviran. S Partizanom smo uskladili vse podrobnosti prestopa. Resda nisem najbolj zadovoljen z denarnim izkupičkom, toda zakaj bi s silo zadrževali igralca, ki ga vleče drugam?« je predsednik razkril del kadrovske kombinatorike, v kateri je tudi prihod novega vratarja, morda starega Aljaža Ivačiča.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije