SIMONA HALEP

Nekdanja številka 1 ženskega tenisa: »Zdaj se začenja najtežji del mojega življenja«

Začasno je suspendirana, ker je bila pozitivna na dopinškem testu med letošnjim odprtim prvenstvom ZDA.
Fotografija: Simona Halep. FOTO: Toby Melville Reuters
Odpri galerijo
Simona Halep. FOTO: Toby Melville Reuters

Nekdanja številka 1 ženskega tenisa Simona Halep (31) je bila pozitivna na dopinškem testu med letošnjim odprtim prvenstvom ZDA avgusta v New Yorku. Začasno je suspendirana.

Analize odvzetega vzorca so pri igralki potrdile prisotnost prepovedane snovi FG-4592 (roksadustat), ki spodbuja nastajanje hemoglobina in eritrocitov in je na seznamu prepovedanih sredstev Svetovne protidopinške agencije.

Novico o začasnem suspenzu je na spletni strani že potrdila tudi Agencija za teniško integriteto (ITIA). Halepova, zmagovalka odprtega prvenstva Francije 2018 in Wimbledona 2019, je letos v New Yorku izpadla že v uvodnem krogu. Na svetovni jakostni lestvici je trenutno na devetem mestu. V karieri je slavila na 24 turnirjih in samo z nagradami zaslužila več kot 40 milijonov dolarjev.

Šokirana Romunka se bo borila za resnico

Na novico se je odzvala tudi igralka in dejala, da je šokirana: »V vsej svoji karieri na prevaro nikoli nisem pomislila, saj je to v nasprotju z vsemi vrednotami, s katerimi sem odraščala. Trenutno se v tej situaciji počutim prevarano in povsem zmedeno,« je zapisala.

»Zdaj se začenja najtežji del mojega življenja. Boj za resnico. Obveščena sem bila o pozitivnem testu, gre za roksadustat v ekstremno majhnih količinah.« Pravi, da se bo borila do konca in da bo skušala dokazati, da omejenega sredstva zavestno ni vzela. Kot pravi, v karieri ne gre vedno za naslove in denar. Tukaj sta v igri njena čast in ugled, pa tudi ljubezen do tenisa, ki je v njej rasla zadnjih 25 let.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije