NOGOMET

Nejasna prihodnost Jana in Antoina

Madridski Atletico do tretje lovorike v evropski ligi. Jan Oblak (še) ne ve, ali bo ostal z žimničarji.
Fotografija: Jan Oblak (desno) se je takole veselil svoje prve evropske klubske lovorike. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Jan Oblak (desno) se je takole veselil svoje prve evropske klubske lovorike. FOTO: Reuters

LJUBLJANA – Nogometaši madridskega Atletica so si izbojevali še tretjo lovoriko v evropski ligi (po letih 2010 in 2012), potem ko so na krilih dvakratnega strelca Antoina Griezmanna (v 21. in 49. minuti, piko na i je z golom tik pred koncem rednega dela postavil Gabi) v sredinem velikem finalu v Lyonu s 3:0 premagali igralce kluba Olympique Marseille.

Pomemben delež je h končnemu zmagoslavju pred 55.768 gledalci prispeval tudi vratar Jan Oblak, ki je že sedmič v tej sezoni ohranil svojo mrežo nedotaknjeno (večkrat kot kateri koli čuvaj vrat v ligi prvakov ali ligi Evropa 2017/18) in postal šele drugi slovenski nogometaš z evropsko klubsko lovoriko po Srečku Katancu; ta je kot član Sampdorie leta 1990 slavil v takratnem pokalu pokalnih prvakov. Oblak je ključ do uspeha pripisal predvsem trdemu delu.

Griezmannov večer

»V nogometu je treba vedno garati in izkoristiti priložnosti, ki se ti ponudijo. Srečni smo, da smo osvojili lovoriko. Naši navijači so bili neverjetni, to so res veličastni trenutki,« v pogovoru z Marco ni skrival navdušenja 25-letni Škofjeločan, ki je posebno pohvalil tudi Griezmanna. »To je bil Antoinov večer. Znova je veliko garal in s svojo predstavo potrdil, da je eden od najboljših napadalcev na svetu,« je Oblak povedal o 27-letnem Francozu, ki je prav tako kar žarel od silnega veselja. »Odkar pomnim, sem trdo delal, da bi enkrat doživel trenutke slavja. O tem sem sanjal že kot otrok. Da bi jih nekoč vendarle izkusil, sem pri štirinajstih letih zapustil dom, ki je od tu oddaljen le 45 minut. Tokrat so me spodbujali pravzaprav vsi najbližji sorodniki in prijatelji,« je razkril Griezmann, ki bo – kakor vse kaže – kmalu zapustil madridski Atletico. Vodstvo Barcelone si ga želi namreč za vsako ceno v svojih vrstah; za njegov prestop h katalonskemu velikanu je bojda pripravljeno odšteti celo 100 milijonov evrov.

Srečen pri Atleticu

Toda francoski zvezdnik o tem po tekmi (še) ni želel govoriti. »Zdaj ni pravi trenutek za to, da bi govorili o moji prihodnosti, zdaj je čas za slavje!« je poudaril Griezmann. S pohvalami na njegov račun ni skoparil niti trener Diego Simeone, ki je moral tudi zaključni dvoboj živčno spremljati s tribune (zaradi kazni po izbruhu v polfinalu z Arsenalom), vendar je argentinskega stratega na trenerskem stolčku (ali bolje rečeno: na robu igrišča) dostojno zamenjal pomočnik German Burgos.

Zanimivo, da tudi Oblakova prihodnost (še) ni popolnoma jasna. Izjavil je, da je pri Atleticu, h kateremu je prestopil leta 2014, srečen, vendar ne more z gotovostjo reči, da bo tudi ostal z žimničarji«. »Z Atleticom imam še pogodbo, a ne vem, kaj se bo zgodilo v prihodnosti. To ni odvisno (le) od mene,« je za časnik As zaupal slovenski reprezentančni vratar in v isti sapi pribil, da je v teh trenutkih z mislimi zgolj pri slavju in nedeljski tekmi z Eibarjem, na kateri potrebujejo točko, da bi potrdili drugo mesto v španskem prvenstvu. ​M. Š.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije