NBA

Na obisku pri Goranu Dragiću

Objavljeno 10. februar 2020 21.34 | Posodobljeno 10. februar 2020 21.34 | Piše: Drago Perko

Na Florido so šli, da spoznajo ameriški način študija. Dragić jim je predstavil zakulisje lige NBA.

Na sliko z Goranom Dragićem se je prikradel Gogijev soigralec Jimmy Butler. FOTOGRAFIJI: FACEBOOK
V teh dneh se je domov vrnilo 12 mladih košarkarjev in štirje trenerji, ki so pred kratkim odpotovali na Florido. Tam so spoznavali možnosti študija v ZDA, ni pa šlo mimo obiska rojaka in košarkarskega zvezdnika Gorana Dragića, ki navdušuje v ligi NBA.
image
Trenerji z nekdanjim slovenskim selektorjem Igorjem Kokoškovim

Gogi je naše košarkarje in trenerje sprejel kot kralj! Po tekmi Miami - Sacramento jih je počakal in jih povabil, da si ogledajo zakulisje: bili so v garderobi moštva, videli so, kako sta videti fitnes in ogrevalna trening dvorana, Goran pa je z veseljem odgovarjal na številna vprašanja mladih.

Že prej so si ogledali University of Florida (UCF) in Rollins College, kjer je rojake pozdravil tudi slovenski mladinski reprezentant Matej Sušec, naši košarkarji so celo trenirali in igrali tekmi z ameriškimi vrstniki.
Gogi je naše košarkarje in trenerje sprejel kot kralj!


Potovanje je potekalo pod okriljem podjetja LV Prospects, nad logistiko je bdel Jure Prinčič, ob njem so nad mladimi bdeli in nabirali izkušnje Peter Hojč (glavni trener ekipe), Gašper Papež (vodja pionirskega pogona in šole košarke v Helios Sunsih) ter Luka Mittag (Troti Novo mesto). 
Deli s prijatelji