MALEZIJA

Na dan prišle grozljive informacije o smrti smučarskega skakalca, žaluje tudi Jernej Damjan

Češki rekorder je po številnih osebnih težavah izginil iz javnega življenja, jeseni so ga oblasti opazile v Maleziji.
Fotografija: Nekdanji češki reprezentant v smučarskih skokih in njegova bivša žena Veronika Hajkova. FOTO: Facebook A. H.
Odpri galerijo
Nekdanji češki reprezentant v smučarskih skokih in njegova bivša žena Veronika Hajkova. FOTO: Facebook A. H.

Svet smučarskih skokov je v petek pretresla smrt nekdanjega češkega smučarskega skakalca Antonina Hajeka, le dva dni pozneje pa je nova informacija dodatno presenetila športno javnost. Kot poročajo mediji na Češkem, je namreč smučarska zveza te države sporočila žalostno novico o smrti športnika, ki sta ga družina in policija iskali več mesecev.

Namigi so vodili v Malezijo, a tam se je vsako nadaljnje iskanje končalo. Na žalost je sledil najbolj črn scenarij. Po poročanju češkega časnika Blesk je bil nekdanji smučarski skakalec že dolgo mrtev. Hajeka je namreč na obalo otočja Langkawi naplavilo morje, ostanki pa so bili tako nerazpoznavni, da oblasti predvidevajo, da so bili v vodi več tednov, morda celo mesecev. To je bil tudi razloga za dolgotrajno iskanje in dolgotrajno identifikacijo, sploh ker nesrečni Čeh pri sebi ni imel dokumentov.

Po prvih informacijah Hajek svojega rojstnega dne ni dočakal in je umrl pri 35 letih. Rojen je bil 12. februarja 1987. Veliko je obetal v športni karieri, leta 2010 je na svetovnem prvenstvu v smučarskih poletih v Planici postavil državni rekord, 236 metrov. Dvakrat je sodeloval na olimpijskih igrah. Po koncu kariere je deloval kot trener mladih skakalcev, zadnja leta pa je delal tako z ženskimi kot moškimi reprezentanti.

Prijatelju v slovo

Za pokojnim športnikom žaluje tudi nekdanji slovenski skakalec Jernej Damjan. »Počivaj v miru, moj prijatelj,« je zapisal na družbenih omrežjih.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije