ZLATA ŽOGA

Messi ponovno prehitel največjega tekmeca

V boju za laskavi naziv je bil tudi van Dijk.
Fotografija: Messi je še šestič prejel zlato žogo. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Messi je še šestič prejel zlato žogo. FOTO: Reuters

MILANO – Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je v Milanu podelila nagrade najboljšim za leto 2019. Najprestižnejša žoga je že šestič pripadla argentinskemu napadalcu Barcelone Lionelu Messiju. V ožjem izboru sta bila še nizozemski branilec angleškega Liverpoola Virgil van Dijk in portugalski napadalec Juventusa Cristiano Ronaldo.

Čeprav so pred izborom največ možnosti namenjali van Dijku, ki je z Liverpoolom letos osvojil ligo prvakov, pa je Hrvata Luko Modrića nasledil Messi. Argentinec je ligo prvakov končal kot najboljši strelec, z Barcelono je osvojil špansko prvenstvo, bil je tudi najboljši strelec Evrope, z Argentino pa tretji na južnoameriškem prvenstvu.

Messi je nagrade za najboljšega igralca leta prejel že v letih 2009, 2010, 2011, 2012, 2015. Njegov nekdanji tekmec iz madridskega Reala Ronaldo ostaja pri petih žogah.

Liverpool je pobral ostali dve nagradi. Najboljši vratar leta je Brazilec Alisson (Liverpool). V izboru sta bila še njegov rojak Ederson (Man City) in Nemec Marc-Andre Ter Stegen (Barcelona).

V svetovno znani operni hiši La Scala so podelili tudi nagrado najboljšemu trenerju. V moški konkurenci je pričakovano zmagal na Otoku brez vsakega dvoma najbolj priljubljeni Nemec Jürgen Klopp, ki je zasedbo z Anfielda popeljal do najbolj čislanega naslova v nogometu, zmagovalcev lige prvakov. Klopp je poskrbel za kar nekaj muzanja pred razglasitvijo letošnjih prejemnikov laskavih priznanj s šaljivo izjavo: »Če ne bom zmagal nocoj, ne bom umrl žalosten. Upam, da čez 40 ali 50 let.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije