TAKO SE NE DELA

Legendo odslovili po telefonu

Nekdanji reprezentant Uroš Šerbec je iz medijev izvedel, da ni več primeren za pomočnika Veselina Vujovića.
Fotografija: Veselin Vujović bi lahko poklical pomočnika in mu sporočil novico o zamenjavi. FOTO: JURE ERŽEN
Odpri galerijo
Veselin Vujović bi lahko poklical pomočnika in mu sporočil novico o zamenjavi. FOTO: JURE ERŽEN

Usoda trenerjev je negotova, praviloma so na prepihu. Tako je tudi s pomočniki, kar je tudi logično. Pomočniki praviloma gredo, ko se menja šef stroke. V slovenski rokometni reprezentanci je Veselin Vujović po neprepričljivih junijskih kvalifikacijskih predstavah reprezentance proti Latviji in Estoniji še kar selektor.

Uroš Šerbec je bil tudi dolgoletni član celjskih šampionov. FOTO: TOMI LOMBAR
Uroš Šerbec je bil tudi dolgoletni član celjskih šampionov. FOTO: TOMI LOMBAR
Je pa ukrepalo vodstvo Rokometne zveze Slovenije in sporočilo določene spremembe. Za Vujovićevega pomočnika so (pričakovano) imenovali Uroša Zormana, medtem ko je Uroš Šerbec čez noč postal nepotreben in odpisan. Med vrsticami povedano: da je bila naša rokometna reprezentanca bolj bleda, je torej kriv Šerbec, zato so Vujoviću dali novega pomočnika.
 

Odziv le na facebooku


»Čutim veliko osebno odgovornost, predvsem do navijačev in podpornikov slovenskega rokometa, staršev in otrok ter vseh zainteresiranih športnih javnosti, da se tudi sam tokrat izjemoma, a vendar nemudoma oglasim. Po dolgih mesecih in letih mojega tehtnega molka poudarjam, da zaradi izrednih okoliščin, ki so nastale, podajam za zdaj le kratko informacijo in hkrati izražam lastno razočaranje spričo dogodkov, ki so se zgodili v dveh dnevih. Namreč, po nepričakovanem četrtkovem klicu predsednika Rokometne zveze Slovenije, spoštovanega gospoda Franja Bobinca, ki sem ga prejel ob 17. uri, rekoč, da sem bil nekrivdno odstavljen s pozicije pomočnika selektorja slovenske moške članske rokometne reprezentance, je na včerajšnji petek, 13. septembra, temu hitremu telefonskemu obvestilu v Ljubljani sledila še tiskovna konferenca, na kateri nisem bil prisoten oziroma bil nanjo vabljen. Izključno in predvsem zaradi zaščite osebne kot strokovne integritete ter nujnosti argumentirane analize in razlage pomembnih dejstev bom sam lastno podal v prihodnjih dneh. Zavedam se, da gre za odgovore, ki jih terja pravilno vrednoten in spoštljiv odnos do zastopanja državnega grba na najvišjem nivoju športa. Le-ta mora biti v svoji izbrani, zelo izpostavljeni vlogi v celoti odgovoren. Hkrati vem, da je to pravilno in pošteno do mnogih predanih navijačev slovenskega rokometa, ki si to zaslužijo, pričakujejo in želijo,« se je odzval Šerbec na facebooku.


Tik pred zaključkom redakcije smo ga poklicali, ker smo želeli še katero informacijo, a pravi, da se bo najprej sestal z vodstvom Rokometne zveze Slovenije, ki si je zabilo velik avtogol.
 

Ni sporen prihod, ampak odhod


Selektorju so menjali pomočnika, pa menda ni tega nihče vedel (čeprav naj bi bila pred mesecem pri njem na obisku delegacija rokometne zveze), razen predsednika Franja Bobinca. Selektor Veselin Vujović je tisti, ki bi moral poklicati pomočnika in ga obvestiti o zamenjavi. Temu se v urejenem svetu reče higienski minimum. Če so že hoteli zamenjati Šerbca, bi morali upoštevati, da se z legendami tako ne dela.

Se spomnite Uroša Šerbca, ko sredi Hrvaške slavi zmago proti domačinom in celi boleče slovenske rokometne rane ter komplekse, ki so nam jih nabili sosedje? To je isti Uroš Šerbec, ki so ga zdaj povsem neprimerno odslovili ... Mar nobena od mlajših selekcij ne potrebuje trenerja, selektorja ali pa vsaj mentorja? Šerbec bi bil primeren za to. Ne nazadnje je štiri leta in pol nabiral izkušnje pri Vujoviću. Da se razume: ni sporen prihod Zormana, ampak odhod Šerbca.


Slišati je, da so nad selektorjem vse manj navdušeni tudi igralci, ki nikoli ne vedo, kakšna je njihova vloga. Verjetno so se nasitili tudi vrednostnih sodb, ki jih na njihov račun izreka selektor. Morda so bile sprva še simpatične, zdaj pa niso več. Sicer pa, ko bi bil to edini problem ...

Se pa menda že sklepajo stave, kako dolgo bosta skupaj lahko delovala Vujović in Zorman, ki sta oba izjemno močni osebnosti. Na rokometni zvezi so dejali, da so mobilizirali vse sile. Zagotovo z željo, da se reprezentanca prebije na olimpijske igre. Pot do tja pa bo še težka in zahtevna.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije