BREZ DLAKE NA JEZIKU

Lara v TV-prenosu: Naj mi poliže rit!

Gut-Behramijeva na SP glavna kandidatka za zlato v superveleslalomu.
Fotografija: Ali bo Lara Gut-Behrami tako nasmejana tudi po današnjem superveleslalomu? FOTO: Tomi Lombar
Odpri galerijo
Ali bo Lara Gut-Behrami tako nasmejana tudi po današnjem superveleslalomu? FOTO: Tomi Lombar

V ženskem superveleslalomu, s katerim naj bi se danes ob 10.45 v Cortini d'Ampezzo le začel tekmovalni spored na 46. svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju, bo očitno pot na vrh najprej vodila mimo Lare Gut-Behrami. Švicarska zvezdnica je za mnoge glavna kandidatka za osvojitev zlate lovorike, v vlogo prve favoritinje jo postavljajo odlični dosežki, ki si jih je prismučala v tej zimi.

Tako je – vštevši zmagi na »generalki« pred desetimi dnevi v Garmisch-Partenkirchnu – dobila kar štiri od petih superveleslalomov, kar pomeni, da ji mali kristalni globus pravzaprav ne more več uiti. V domovini ji mnogi, med njimi tudi nekdanji asi (Sonja Nef, Pirmin Zurbriggen ...), že vnaprej okrog vratu obešajo tudi zlato odličje, s katerim se sama – če gre verjeti njenim izjavam – ne obremenjuje. »Razumem, da vsi govorijo o tej zlati kolajni. Navsezadnje sem se v Cortino odpravila zmagat. Na start se zagotovo ne bom podala le zato, da bom nato rekla: 'Bilo je lepo in zelo sem uživala.' Ničesar se mi ni treba bati,« je Lara Gut-Behrami povedala švicarskim novinarjem in na njihovo vprašanje, kaj bi zanjo pomenila prva najžlahtnejša kovina na velikem tekmovanju, odvrnila, da bi bila super, vendar ne bi ničesar spremenila.

Med favoritinjami tudi za Mazejevo

»To ne bo moja zadnja priložnost za osvojitev zlate kolajne, v prihodnje jih bom imela še kar nekaj. In četudi ne bi dobila nobene, bi bila lahko ponosna na svojo kariero. Bila sem na vrhu, se poškodovala in padla na dno. Toda z vsakodnevnim trdim delom sem znova odkrila svoj hitri zavoj in začela spet uživati,« je zaupala 29-letna Švicarka in glede svojih zadnjih štirih zmag v superveleslalomu pripomnila, da jih ni dosegla s pomočjo kakšne čarovnije. »Veliko koles se je začelo vrteti v pravo smer. Kondicija, oprema, tehnika, samozaupanje – prav vse od naštetega igra zelo pomembno vlogo,« je pojasnila zmagovalka tridesetih tekem za svetovni pokal, ki se lahko pohvali še z enim olimpijskim (bronastim) odličjem (smukaškim v Sočiju '14) ter petimi na SP (tremi srebrnimi in dvema bronastima).

Kakor je večkrat ponovila, se niti takrat, ko ji nikakor ni šlo po željah, ni vdala v usodo. »Še naprej sem verjela vase, s pomočjo svojih najbližjih (mednje seveda sodi tudi njen mož Valon Behrami, nogometaš Genoe) pa sem se tudi naučila, da se zaradi slabih dosežkov ne smem uničevati,« je še dejala Gut-Behramijeva, ki je med velikimi favoritinjami tudi za nekdanjo slovensko šampionko Tino Maze. »Vesela sem za Laro, ki je znova našla zmagovalno mentaliteto. Je izjemna smučarka z obilo izkušnjami – prav to pa potrebuješ za uspeh v superveleslalomu,« je omenila 37-letna Črnjanka.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije