SMUČANJE

Kranjec sporočil slabo novico in odpovedal nastop

Žal ne bo branil lanske zmage.
Fotografija: Žan Kranjec. FOTO: Matej Družnik
Odpri galerijo
Žan Kranjec. FOTO: Matej Družnik

Žan Kranjec ne bo branil lanske veleslalomske zmage v Adelbodnu. Vsaj danes v petek ne, saj zaradi bolečin v hrbtu izpušča prvi veleslalom na klasični progi Chuenisbärgli, kjer pa bo v soboto še en veleslalom. Kranjec se bo že danes odpravil domov, kjer bo opravil tudi zdravniške preiskave. To seveda pomeni, da Kranjca ne bo na startu tudi jutrišnjega drugega veleslaloma, ki ga bodo prav tako izpeljali v Adelbodnu.

Na startu prve vožnje današnjega veleslaloma bo tako zgolj Štefan Hadalin, ki ima startno številko 52. Kranjec je lani 11. januarja v Adelbodnu kot prvi Slovenec osvojil veleslalomsko zmago na tem prizorišču v Bernskem višavju.

Preberite tudi: Žan Kranjec po očetovi smrti nazaj na start s posebnim sporočilom


Za slovenskim smučarjem pa je so naporni tedni, saj ga je konec lanskega leta, pred Alta Badio sredi priprav iz Slovenije doletela vest o smrti očeta v delovni nesreči. V Alta Badii je nastopil na jubilejni stoti tekmi v svetovnem pokalu, a je bila to, kot je po tekmi opisal trener Bergant, zanj najtežja tekma kariere. Spominu na pokojnega očeta se je poklonil z napisom na čeladi: Oče, zate.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas