NEGATIVNO PRESENETIL

Kostelić razburil z rasistično objavo: Ivica, lahko te je sram

Alpski smučar je ob porazu hrvaške nogometne reprezentance v finalu objavil zastavo Gvineje.
Fotografija: Hrvaški alpski smučar Ivica Kostelić. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Hrvaški alpski smučar Ivica Kostelić. FOTO: Leon Vidic, Delo

ZAGREB – Med številnimi navdušenimi odzivi hrvaških navijačev ob koncu svetovnega nogometnega prvenstva se je našlo tudi nekaj bolj grenkih. Mnoge je z rasistično objavo negativno presenetil alpski smučar Ivica Kostelić, ko je ob porazu Hrvaške na facebook zid prilepil fotografijo zastave Gvineje.

Tako je želel poudariti, da ima večji del francoske reprezentance afriške korenine, iz Gvineje pa izhaja strelec odločilnega gola Paul Pogba

​Kostelić seveda ni bil edini s tovrstno pripombo, pritegnili so mu mnogi, pa drugi strani pa se je nanj usul tudi plaz kritik. 


»Vi in vaša sestra sta moj smučarski vzor. Spremljam vaše uspehe, razmišljam o smučanju tudi poleti, smučanje je moj najljubši šport, sneg sem vzljubil zaradi vas. Toda srce se mi trga, ko vidim tako objavo, ki je za olimpijskega in svetovnega šampiona popolnoma neprimerna. To ni šala, to je rasizem. Lahko vas je sram,« je ostro zapisal eden od njegovih navijačev.

»Resno? Tega od tebe nisem pričakovala. Presenetil si me, že tako sem žalostna, ker je Hrvaška izgubila,« se je glasil drug komentar.

»Sestava francoske reprezentance je dokaz, da so Francozi zaradi svoje kolonialne preteklosti premagali sami sebe in postali boljši, bolj humani, tolerantni, multikulturni. Kar za nas nikakor ne velja. Ivica Kostelić, upam, da je to lažni profil, ker če ni, si vrgel veliko senco na svojo športno kariero. Pri nas mora imeti vsak uspeh tudi mračno stran,« pa se je glasilo mnenje še ene od navijačic.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije