NOVINARSKA KONFERENCA

Košarkarski zvezdnik Jokić navdušen, ko mu je vprašanje postavila Slovenka

Za zdaj še ni jasno, proti kateri ekipi bo igral v finalu NBA.
Fotografija: Jokić ima Slovenijo očitno zelo rad. FOTO: House Of Highlights, Zaslonski posnetek
Odpri galerijo
Jokić ima Slovenijo očitno zelo rad. FOTO: House Of Highlights, Zaslonski posnetek

Srbski košarkarski zvezdnik Nikola Jokić se v teh dneh z moštvom Denver Nuggets pripravlja na veliki finale lige NBA. Vmes mora odgovoriti tudi na kakšno novinarsko vprašanje. Na nedavni novinarski konferenci, na kateri je nastopil, se je oglasila slovenska novinarka (spodnji video od 11:49 naprej).

Ko mu je v srbskem jeziku dejala, da ga pozdravlja iz Slovenije, je bil vidno zadovoljen. Zdi se, da košarkarskemu zvezdniku ugaja, ko se lahko po dolgih mesecih igranja v ZDA s kom pogovarja v jeziku, ki mu je najbližje. O tem javljanju slovenske novinarke so poročali tudi v srbskem Kuriju. 

»Nikola, pozdrav iz Slovenije. Na Balkanu že dolgo vemo, kako dobri ste, ampak zdi se, da je cel svet šele sedaj po dveh titulah MPV in NBA finalu to spoznal. Kako vi to doživljate?« ga je vprašala naša novinarka in nadaljevala: »Moram vas tudi vprašati glede našega Vlatka Čančarja; v končnici ne dobiva veliko priložnosti, ampak v rednem delu je dokazal, da dobro izkorišča priložnosti.« 

Jokić je v odgovoru pohvalil našega košarkarja: »Vedno, ko je dobil priložnost, jo je izkoristil. Vedno je odigral na pravi način. Pokazal je, da tukaj lahko igra, da naredi spremembo in da ekipa igra boljše, ko je on na igrišču, kar je, če mene vprašate, zelo pomembno.«

Nato je na kratko pokomentiral nagradi MVP. Pravi, da mu bosta morda veliko več pomenili, ko bo končal kariero in se ozrl nazaj.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije