ŽALOSTNA NOVICA

Košarkarski svet žaluje: med kolesarjenjem umrl slovenski košarkarski delavec

Objavljeno 17. julij 2019 08.19 | Posodobljeno 17. julij 2019 08.51 | Piše: P. K.

Aleš Antauer je deloval kot trener, nato je bil sekretar in direktor kluba Zlatorog Laško.

FOTO: Shutterstock
LAŠKO – Umrl je znani slovenski košarkarski delavec Aleš Antauer. Najgloblje sledi je pustil pri KK Zlatorog Laško, v tem klubu je najprej deloval kot trener, nato je bil sekretar in direktor kluba, ob izgradnji dvorane Tri lilije pa tudi njen upravnik.

»V klubu je na vseh funkcijah, ki jih je opravljal, pustil močan pečat. Bil je udeleženec in aktiven član pri vseh velikih stvareh, ki so se zgodile v našem klubu. Pogrešali bomo njegov entuziazem ter njegove izkušnje in znanje,« so zapisali na spletni strani košarkarskega kluba iz Laškega.
image
Aleš Antauer je deloval kot trener, nato je bil sekretar in direktor kluba Zlatorog Laško. FOTO: Kosarka.si

Antauer, ki je umrl med kolesarjenjem, je bil močno vpet tudi v delo Košarkarske zveze Slovenije. Med drugim je bil predsednik Združenja košarkarskih prvoligašev, med evropskim prvenstvom v Sloveniji 2013 je bil vodja navijaškega središča v Celju, deloval je kot komisar na tekmah regionalne lige ter 'spiritus movens' savinjske košarke.

Žalostna novica je prišla tudi s primorskega konca, po hudi bolezni je umrl 24-letni košarkar iz Sežane Taras Velikonja Grbac. V zadnji sezoni je igral za domači lokalni klub, bil pa je tudi igralec Heliosa, Nove Gorice, Slovana, Litije, Ajdovščine in Jadrana.
Deli s prijatelji