PLJUČNICA

Konec ugibanj o zdravstvenem stanju nogometnega zvezdnika: oglasili sta se njegovi hčeri

Navijači so bili v skrbeh.
Fotografija: Navijači so molili zanj pred bolnišnico. FOTO: Carla Carniel, Reuters
Odpri galerijo
Navijači so molili zanj pred bolnišnico. FOTO: Carla Carniel, Reuters

Potem ko so se navijači brazilskega nogometnega zvezdnika Peleja (82) zbirali pred bolnišnico v Sao Paulu, kjer se zdravi zaradi okužbe dihal, in molili za njegovo ozdravitev, sta se oglasili njegovi hčeri. Poudarili sta, da se bo oče po okrevanju vrnil domov in da njegovo zdravljenje raka »daje rezultate«. 

Hčeri mirita navijače

Edson Arantes do Nascimento, bolj znan kot Pele, je šel sicer v torek v bolnišnico Alberta Einsteina zaradi ponovne ocene uspešnosti zdravljenja raka debelega črevesa. Zdravniki so v soboto sicer povedali, da se Pele dobro odziva na zdravljenje pljučnice z antibiotiki. »Pele se je dobro odzval na oskrbo brez poslabšanja klinične slike v zadnjih 24 urah,« so zapisali v izjavi za javnost. Tudi sam je pozneje na instagramu objavil, da se počuti močnega in polnega upanja.

Ni na intenzivni negi, kot so poročali nekateri mediji

»Oče je bolan, je star, a trenutno je hospitaliziran zaradi okužbe pljuč. In ko mu bo bolje, bo šel domov. Ne bomo se še poslovili od njega,« je v intervjuju za brazilski kanal Globo zatrdila njegova hči Kely Nascimento. Kot je dodala, je pljučna okužba posledica koronske okužbe izpred treh tednov. »Ni na oddelku za intenzivno nego, je v običajni sobi,« pa je dodala druga hči, Flavia Arantes Nascimento. Obenem je zanikala pisanje brazilskih medijev, da se njegovo zdravstveno stanje slabša. Folha de Sao Paulo in brazilski ESPN sta namreč v soboto poročala, da se ne odziva več na kemoterapijo in zdaj v paliativni oskrbi prejema zgolj še protibolečinsko terapijo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije