ŠOK

Končno znano, zakaj je umrl priljubljeni kapetan

Fiorentina bo Astoriju namenila novo, štiriletno pogodbo, denar – 1,3 milijona evrov letno – pa bo namenjen partnerici in hčerki preminulega nogometaša.
Fotografija:  FOTO: Reuters
Odpri galerijo
 FOTO: Reuters

VIDEM – Današnja obdukcija v Vidmu je razkrila, da je v nedeljo umrli kapitan Fiorentine Davide Astori v spanju umrl zaradi zastoja srca. Enaintridesetletni Astori je bil z ekipo v Vidmu, kjer bi moralo moštvo v nedeljo odigrati prvenstveno tekmo serie A proti Udineseju.

Kot sta povedala zdravnika, ki ju je za obdukcijo pooblastilo tožilstvo, je Astori umrl zaradi srčne aritmije – upočasnjenega ritma srca. Nogometaša bodo v sredo prepeljali v Firence, kjer bodo v tamkajšnjih prostorih italijanske nogometne zveze potekale žalne slovesnosti. Pogreb v baziliki Svetega križa (Basilica di Santa Croce) bo v četrtek.

Astori je za Italijo odigral 14 tekem, poleg Fiorentine pa je bil član Milana, Pizzighetoneja, Cremoneseja, Calgarija in Rome.

Italijanska nogometna prvoligaša Fiorentina in Cagliari sta se odločila, da v njunih ekipah nihče nikoli ne bo več nosil številke 13, ki jo je pri obeh imel preminuli Astori, zato sta dresa s to številko upokojila.

Fiorentina bo sicer Astoriju namenila novo, štiriletno pogodbo, denar – 1,3 milijona evrov letno – pa bo namenjen partnerici in hčerki preminulega nogometaša.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije