UROŠ ZORMAN

Kislo slovo slovenskega zvezdnika

Zorman se vrača v domovino.
Fotografija: Uroš Zorman. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Uroš Zorman. FOTO: Jure Eržen, Delo

Uroš Zorman je končal svoje delo na Poljskem pri klubu Vive Tauron Kielce, potem ko je tam sprva igral, nato pa bil pomočnik trenerja. Na facebooku je zapisal:

»Ko sem prišel v Kielce, sem drugje preživel največ tri leta. Potem sem razmišljal, da je čas, da se nekje ustalim. In sem se, v Kielcah. Kielce so moj dom, to lahko rečem brez dvoma. Tu sem preživel skoraj 10 let, bil tu z vsem svojim srcem. Skupaj smo naredili velike stvari.« Spomnil se je svojega prvega pogovora s prvim možem kluba leta 2010. »Nekaj let kasneje pa smo osvojili ligo prvakov! Ponosno lahko rečem, da sem tudi jaz gradil ta klub.«

Zorman je dejal, da se stežka poslavlja, z grenkim priokusom, a čas je, da gre naprej. Zahvalil se je predvsem navijačem, za vse, kar so naredili za klub in zanj osebno. 

Zorman se je lani poslovil od aktivnega igranja. Bil je član srebrne slovenske izbrane vrste na evropskem prvenstvu 2004, nastopil pa je na dveh olimpijskih igrah: v Atenah 2004 in Rio de Janeiru 2016. Igral je za Slovan, Prule 67, Celje Pivovarno Laško, Ademar Leon, Ciudad Real in Kielce ter štirikrat osvojil ligo prvakov. Zdaj ga nove preizkušnje čakajo v Sloveniji.


 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije