NA VELESLALOMU

Gutova med tekmo v skupino fotoreporterjev, med njimi tudi Slovenec

»Bilo je kar divje. Gutova je pokosila pet, šest fotografov, na srečo pa so vsi ostali celi. Tudi ona se je hitro pobrala in odhitela v dolino,« je sporočil Gruden.
Fotografija: FOTO: Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Reuters

PJONGČANG – Zmagovalka svetovnega pokala 2016 v alpskem smučanju, Švicarka Lara Gut, je nastop v veleslalomu končala po dobrih desetih sekundah vožnje. V zgornjem delu proge je zdrsnila in s precejšno hitrostjo priletela v skupino fotoreporterjev ob progi. Med njimi je bil tudi poročevalec STA Stanko Gruden, ki je v redakcijo sporočil: »Vse je 'gut'.«

Pravočasno je odskočil oziroma ni bil med tistimi, ki so jo huje skupili, kot profesionalni fotograf pa se je najprej zbal za svojo opremo. Po natančnejšem pregledu je ugotovil, da so vsi objektivi in fotoaparati nepoškodovani, potreboval je le suho krpo, da je vse skupaj dobro obrisal oziroma posušil.

»Bilo je kar divje. Gutova je pokosila pet, šest fotografov, na srečo pa so vsi ostali celi. Tudi ona se je hitro pobrala in odhitela v dolino,« je sporočil Gruden. Hudomušno je dodal: »Vse je 'gut'.«

Ekipo Slovenske tiskovne agencije v Pjongčangu poleg Grudna sestavljata še Igor Cimperman in Tomaž Bregar. Vsi trije so izkušeni olimpijski mački: za »Cimpa« so to sedme olimpijske igre, »Bregi« je doslej dvakrat poročal z zimskih OI in petkrat s paraolimpijskih, Stanko pa šestič okuša olimpijski utrip.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije