TRAGIČNO

Grozljivi trenutek, ko se je končalo njegovo življenje (VIDEO)

Objavljeno 12. januar 2020 17.19 | Posodobljeno 12. januar 2020 22.42 | Piše: P. K., STA

Današnji dan je na vzdržljivostnem reliju Dakar zaznamovala smrt enega bolj izkušenih tekmovalcev, Portugalca Paula Goncalvesa.

Smrt Goncalvesa je zasenčila dirkanje na Dakarju. FOTO: Youtube
Štiridesetletni portugalski motociklist Paulo Goncalves je preminil po padcu na 276. kilometru sedme etape relija Dakar med Rijadom in Wadi Al Dawasirjem v Savdski Arabiji. Ob prihodu zdravniške ekipe je bil Goncalves nezavesten, s helikopterjem so ga takoj prepeljali v bolnišnico, a mu ni niso mogli več pomagati. Portugalec je letošnjo šesto etapo končal na osmem mestu, skupno pa je na svojem 13. nastopu zasedal 46. mesto. Najboljšo uvrstitev je dosegel leta 2015, ko je bil drugi.

»Prireditelji so dobili obvestilo o nesreči ob 10.08 po lokalnem času. Poslali so reševalni helikopter, do dirkača so prišli ob 10.16. Našli so ga nezavestnega zaradi srčnega zastoja. Po poskusu oživljanja na kraju nesreče so ga prepeljali v bolnišnico, kjer pa so žal lahko le ugotovili njegovo smrt,« so sporočili prireditelji dirke.

»Celotna karavana relija Dakar izraža sožalje družini in prijateljem Paola Goncalvesa,« so še sporočili prireditelji.

Portugalec je prva smrtna žrtev tega zahtevnega tekmovanja po letu 2015, ko je med dirko v Argentini umrl Poljak Michal Hernik. Skupno pa je reli v dosedanji zgodovini na treh različnih prizoriščih zahteval že 25 žrtev med aktivnimi udeleženci, v nesrečah pa so umirali tudi spremljevalci, gledalci in novinarji. Skupno število žrtev dirke je zdaj 70.
Deli s prijatelji