MADEŽ NA SLOVENSKEM ŠPORTU

Dopinški škandal: Luka Skukan pozitiven na kokain

Gre za člana moštva Ljubljana Silverhawks.
Fotografija: FOTO: Dejan Javornik 
Odpri galerijo
FOTO: Dejan Javornik 

LJUBLJANA – Slovenska protidopinška organizacija (Sloado) je danes javno razkrila nov primer kršitve protidopinških pravil med slovenskimi športniki. Na črnem seznamu se je znašel Luka Skukan, član državnega prvaka v ameriškem nogometu, moštva Ljubljana Silverhawks, je objavljeno na spletni strani Sloada.
FOTO:  AP
FOTO:  AP

Sloado je proti Skukanu v preddisciplinskem postopku izdal odločbo, s katero mu izreka dvoje sankcij: izločitev iz športa za štiriletno obdobje, s 30. julijem letos, in plačilo stroškov testiranja in upravljanja rezultatovi.

Avstrijska protidopinška agencija je slovenske kolege obvestila, da je bil Skukanov urinski vzorec, odvzet na tekmi razširjene avstrijske lige AFL v Gradcu 5. maja letos, pozitiven na kokain, ki je v športu nedovoljena snov, uvrščena tudi na seznam prepovedanih snovi in postopkov svetovne prtidopinške organizacije Wada v letu 2018 v skupino S6, kamor sodijo vsa poživila. Kokain je nespecifično poživilo, prepovedano v času tekmovanj.
FOTO: Dejan Javornik 
FOTO: Dejan Javornik 

Skukan je sodeloval v postopku in je priznal kršitev protidopinških pravil. Sloado je Skukana kaznoval na podlagi strokovnega mnenja od Wade akreditiranega laboratorija, ki je potrdil, da je bila glede na koncentracijo snovi v biološkem vzorcu, snov vnesena v telo v obdobju zadnjih 24 ur pred testiranjem zaradi izboljšanja svojih psihofizičnih sposobnosti.

Skladno s pravili je Sloado odločitev poslal Zvezi za ameriški nogomet Slovenije, avstrijski protidopinški agenciji in Wadi, pri čemer ima ta možnost pritožbe na arbitražo Sloada.
 
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije